Καινούργια περιπέτεια με τα νερά. Αυτή τη φορά με τους λογαριασμούς, που ήρθαν σε πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιών με αστρονομικά ποσά. Παραθέτω ένα δείγμα στη φωτογραφία:
Ο λογαριασμός αυτός λέει ότι στο Α Εξάμηνο του 2015 καταναλώθηκαν 320 κυβικά νερό σε μια κατοικία με δυο ενήλικες και δυο μαθητές (το 2015). Πρωτοφανές για τα δεδομένα του συγκεκριμένου σπιτιού αφού επί πολλά χρόνια ο μέσος όρος κυβικών ήταν από 90 έως 150 ανά εξάμηνο.
Τώρα δείχνει ότι κατανάλωσε 320. Δηλαδή από 1,78 κυβικά πόσιμο νερό τη μέρα. Ας το αναλύσουμε και λίγο πιο πρακτικά. Ένα κυβικό μέτρο νερού ισοδυναμεί με 58 μεγάλα δοχεία λαδιού (τενεκέδες των 18 λίτρων περίπου). Δηλαδή το συγκεκριμένο σπίτι κατανάλωνε περίπου 100 μεγάλους τενεκέδες πόσιμο νερό τη μέρα.
Σκεφτείτε ότι είμαστε στον χειμώνα κυρίως. Ως τον Απρίλιο τουλάχιστον η χρήση του πόσιμου νερού είναι έτσι κι αλλιώς περιορισμένη. Από τα μέσα Απριλίου και μετά ανοίγει το δίκτυο του ΤΟΕΒ τουλάχιστον για πολλά σπίτια του οικισμού και καταναλώνεται νερό άρδευσης για δρόμους και κήπους.
Πως λοιπόν καταναλώθηκαν 100 τενεκέδες νερού τη μέρα κατά μέσο όρο. Μα και όλες οι βρύσες να ήταν ανοιχτές τόσο πολύ νερό δεν θα έτρεχε.
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ;
Εντός των ημερών θα ανοίξουμε και επίσημα και αρμοδίως αυτό το θέμα.
Υ.Γ. 1: Ελπίζω να μην ειδοποιηθεί να μας “φοβερίξει” κανένας θεριακλής, όπως την προηγούμενη φορά στην συνεδρίαση του Δ.Σ. για τη λειψυδρία.
Υ.Γ. 2: Θα ζητήσουμε να μάθουμε πότε ακριβώς βγήκαν ειδοποιητήρια για τους άλλους οικισμούς του Καλλικρατικού Δήμου και ποιο διάστημα αφορούσαν.
Συγνωμη… αλλα πως θα πληρωνονται οι αργοσχολοι του δημου…?????
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ.
ΣΤΗ ΔΕΥΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΓΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΒΕΝΤΟ.
Τα υδρόμετρα ποια ένδειξη έχουν ; Σε σπίτι που δεν κατοικείται ήρθε λογ/σμός 18 κυβικών και προηγούμενη ένδειξη μηδέν , σαν να έγινε αλλαγή υδρομέτρου. Ο προηγούμενος λογ/σμός ως τελευταία ένδειξη είχε 400 κυβικά, ενώ η πραγματική ένδειξη του υδρομέτρου ήταν 350. Συμπέρασμα: η δημοτική επιχείρηση στέλνει λογαριασμούς χωρίς να ελέγχει πραγματική κατανάλωση!!!!Προσπαθεί να ισοσκελίσει τη χασούρα από όσους δεν πληρώνουν, χωρίς μα τολμά να διακόψει τη σύνδεση.
Καλλικράτης Μανόλη
Ναι σε όλα
Σε ερωτηση μου για το ιδιο ακριβως θεμα που αντιμετωπισα σε χωριο στην Ελατη-Καμβουνιων , η απαντηση που πηρα ειναι οτι βαζουν κατα προσεγγιση την καταναλωση , διοτι δεν εχουν αρκετους σε πληθους υπαλληλους. Με αποτελεσμα για σπιτι, λου κατοικειται 4 μηνες , απο μια ενηλικη να ερχεται τεραστιος λογαριασμος.
Αυτο ομως που με στεναχωρεσε περισσοτερη ηταν η αναιδεια του υπαλληλου , οταν ζητησα εξηγηση για το μεγαλο ποσο.
Σε παρακαλώ, έχουν υπαλλήλους μόνο για να κάθονται και να τους χρυσοπληρώνουμε.
Στο Δήμο Κοζάνης ο αντίστοιχος λογαριασμός για 320 κυβικά θα είχε σαν ποσό πληρωμής τουλάχιστον 700 ευρώ. Μια χαρά είστε με 221 ευρώ. Τζάμπα!
Οι υπάλληλοι εργάζονται όταν οι διοικούντες τον Δήμο εργάζονται. Όταν ο Δήμαρχος αντί για την έδρα των Σερβίων όπως λέει ο νόμος, κάθεται στην Κοζάνη και κατεβαίνει στο Δημαρχείο το μεσημέρι, ποιον υπάλληλο να εμπνεύσει για εργασία; Αδιάφορη η κεφαλή, αδιάφοροι και οι υπάλληλοι.
Εμείς στην Κοζάνη γιατί πρέπει να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά για πάγια ?
Για να γίνουν τζάμπα μάγκες κάποιοι ?