Το πράσινο φως παίρνει το αιολικό στο Μπούρινο από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής της Δυτ. Μακεδονίας, τις αρνητικές αποφάσεις της Περιφέρειας και των όμορων Δήμων, Κοζάνης, Γρεβενών και Βοΐου, τις προσφυγές στο ΣτΕ κατά της ΑΕΠΟ του έργου, έρχονται δημόσιες υπηρεσίες και δίνουν το πράσινο φως για την υλοποίησή του έργου εγκατάστασης ΑΣΠΗΕ στο Μπούρινο.
Το Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα η Εφορία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, χορηγεί υπό όρους στην «Green Velocity 4 Ι.Κ.Ε» την άδεια εγκατάστασης Αιολικού Σταθμού ισχύος 23,4 ΜW στην ψηλότερη κορυφή του Μπούρινου, τον Ντρισινίκο.
Κι όλα αυτά γίνονται ενόσω τεχνηέντως καθυστερεί η δημοσίευση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για το Μπούρινο, η οποία έχει εκπονηθεί από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον βιολόγο- ορνιθολόγο Δημήτριο Μπούσμπουρα, η οποία μελέτη προτείνει να χαρακτηριστεί ο Μπούρινος ως Ζώνη Προστασίας στην οποία τέτοιου είδους έργα θα ήταν ασύμβατα.
Όμως, όσες εγκρίσεις κι αν πάρει το έργο, όσα πράσινα φώτα κι αν του ανάψουν, ένα είναι σίγουρο, θα προσκρούσει στην αντίδραση του κόσμου που θεωρούν τον Μπούρινο ιερό και θα τον υπερασπιστούν με κάθε τρόπο.
Κάτω λοιπόν, τα χέρια από τον Μπούρινο.
Από την Επιτροπή Αγώνα κατά των Αιολικών στο Μπούρινο.
Κάτω τα χέρια σας από τον Μπούρινο.
Καλά να κάνουν να δείτε πόσο γραμμένους μας έχουν,ότι θέλουν αυτοί θα κάνουν στην Δημοκρατία χαχαχαχαχα της Ελλάδος.Δυστυχως στην Ελλάδα οι μειοψηφίες κάνουν κουμάντο.
Εμ τι θα κοιτάξουν τα συμφέροντα των κατοίκων και της περιοχής ή τα συμφέροντα των κολλητών της Αγίας οικογένειας Μητσοτάκη;.
Η Δ/νση Αρχαιοτήτων Κοζάνης θα πρέπει να πάει αμέσως σπίτι της, όταν γράφει “Όλες οι εκσκαφικές εργασίες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου και από την αφαίρεση του φυτικού, θα γίνουν υπό την άμεση παρακολούθηση αρχαιολόγου και ειδικευμένου εργάτη με αποδεδειγμένη εμπειρία σε επίβλεψη έργων, που θα προσλάβει για τον σκοπό αυτό ο φορέας του έργου και θα καλύψει τη δαπάνη τους”. Πάτησαν ποτέ το πόδι τους στο Μπούρινο για να ξέρουν τι ακριβώς σημαίνει, ειδικά στο Μπούρινο, “αφαίρεση του φυτικού”; Ξεπάτωμα του βουνού σημαίνει και πλήρης αδιαφορία για το αν η Σιάτιστα πίνει νερό από εκεί.
Η κάθε ανεμογεννήτρια έχει τρία πτερύγια σε κάθε πτερύγιο και μια γηιγαντοαφισα ,μια του Μητσοτάκη μία τον πυρσό της ΝΔ και μία τον περιφερειάρχη που έδωσε την άδεια. Οι γιγαντοαφισες να είναι να είναι φωτεινές και τη νύχτα για να είναι ορατές από παντού. Μα δεν ντρέπονται τόσες βουνοκορφές ο ΒΟΥΡΙΝΟΣ θα σώσει το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας;