O σταθμός με έδρα την Πτολεμαΐδα που κέρδισε το στοίχημα της ενημέρωσης, αλλά και της έντεχνης μουσικής σε λιγότερο από ένα χρόνο λειτουργίας, χρησιμοποίησε τελευταίας τεχνολογίας εργαλεία πληροφορικής, και κατάφερε να συνθέσει με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, νέα τραγούδια. Δηλαδή, με τη βοήθεια του πληκτρολογίου, ο Δημήτρης Χαρίτων και η ομάδα του “παρήγγειλαν από τη μηχανή” να συνθέσει, να γράψει στίχους και να ηχογραφήσει τραγούδια που θα αφήσουν εποχή.
Τα τραγούδια μιλούν για τον ίδιο τον σταθμό αλλά και τη σχέση των ακροατών του με αυτόν. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και αναδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η τεχνολογία με τις οποίες μπορεί σε μεγάλο βαθμό να υποκαταστήσει τις ανθρώπινες δεξιότητες.
Ο True Story, από όσο γνωρίζουμε, είναι ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός στη χώρα μας που γράφει τραγούδια μέσω τεχνητής νοημοσύνης, και αποσπάσματα από αυτά τα τραγούδια τα χρησιμοποιεί ως σήματα του σταθμού ανάμεσα στα μουσικά κομμάτια (τα γνωστά ως “Music Jingles” ή “τζιγκλάκια” στους παροικούντες της ραδιοφωνικής Ιερουσαλήμ).
Ακούστε παρακάτω κάνοντας κλικ στα YouTube videos το πρώτο τραγούδι που δημιούργησαν οι υπεύθυνοι του σταθμού, με τίτλο “Όνειρο ήταν κάποτε” σε 4 διαφορετικές εκδοχές:
Εκδοχή 1 – Λαϊκό:
Εκδοχή 2 – Μπαλάντα:
Εκδοχή 3 – Pop:
Εκδοχή 4 – Ελαφρολαϊκό:
Σχετικά με τον True Story:
Ιστοσελίδα: truestoryradio.gr/
Facebook: facebook.com/people/True-Story-Radio-1028-fm/100095300252976/
Streaming: e-radio.gr/True-Story-1028-Ptolemaida-i1853/live
—
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλο αυτό παρουσιάζεται σαν “πρόοδος”!!!
Εγώ νόμιζα ότι τα καλλιτεχνικά έργα απαιτούν μια ανοιχτή πληγή στην ψυχή του καλλιτέχνη…
Μήπως βγάλετε και καμιά ψηφιακή φωνή σαν του Καζαντζίδη;
Έτσι κι αλλιώς όλα τα ραδιόφωνα παίζουν από υπολογιστή μέρα νύχτα στον αυτόματο πιλότο, καιρός είναι να γράφουν και τη δική τους μουσική για να μη πληρώνουν δικαιώματα μουσικής.
Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι, δημιουργικοί, ταλαντούχοι που δεν τους δίνετε/δίνεται η ευκαιρία να ακουστούν οι δημιουργίες τους και αντί να ζητάμε από αυτούς να στείλουν τις δουλειες τους, βαζουμε τις μηχανές να “δημιουργούν”. Τι να πω… πρόοδος
Αγαπητέ, με το YouTube ο καθένας μπορεί να παρουσιάσει την δουλειά του κι αν έχει ανταπόκριση θα προχωρήσει.
Αυτά που αναφέρεις νομίζω ότι έχουν σχέση με παλαιότερες εποχές.
Όχι πχ για εναν στιχουργο. Τι να κανει; να απαγγέλλει τους στοχους στο youtube; χρειαζεται μουσικη, παραγωγη, χρηματα, γνωριμιες