Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανωτής του Συμποσίου Ελληνικής Γλώσσας: “Γέφυρα Πολιτισμών και Ακαδημαϊκής Συνεργασίας”

14 Φεβρουαρίου 2025
11:30
Κανένα σχόλιο

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, μέσω του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας “Τήμενος”, συμμετείχε στη διοργάνωση του Επιστημονικού Συμποσίου με τίτλο “Ελληνική Γλώσσα: Γέφυρα Πολιτισμών στο Παρελθόν και το Παρόν”, σε συνεργασία με το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης και το Πανεπιστήμιο Fan S. Noli στην Κορυτσά.

Τις εργασίες του συμποσίου χαιρέτισαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά, κ. Νικόλαος Γιωτόπουλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Fan S. Noli, Καθηγητής Lorenc Economi, η Αντιπρύτανις Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Ολιστικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγήτρια Ελένη Γρίβα, καθώς και ο Συντονιστής Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στην Κορυτσά, κ. Γεώργιος Μπέστιας.

Η Αντιπρύτανις Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Ολιστικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγήτρια Ελένη Γρίβα ανέδειξε τη διαχρονική αξία της ελληνικής γλώσσας, τον ρόλο της στη διαμόρφωση της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Παράλληλα, επισήμανε τη σημασία της ακαδημαϊκής συνεργασίας και του πολιτισμικού διαλόγου, υπογραμμίζοντας τις μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ των δύο πανεπιστημίων.  Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η Δρ. Ελένη Κοροσίδου και η κ. Χρυσάνθη Μάρκου, μέλη της Ερευνητικής Ομάδας του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας “Τήμενος”, παρουσίασαν εισηγήσεις σχετικές με τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε ψηφιακά περιβάλλοντα και τη δημιουργία διαπολιτισμικών ψηφιακών γεφυρών που συνδέουν σχολεία της Ελλάδας με σχολεία του εξωτερικού.

Μέσα από την εκδήλωση τονίστηκε η διαχρονική αξία της ελληνικής γλώσσας, όχι μόνο ως φορέα πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και ως μέσο γεφύρωσης ακαδημαϊκών και πολιτιστικών συνεργασιών. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας προσβλέπει στη συνέχιση αντίστοιχων δράσεων, που θα ενισχύσουν την παρουσία της ελληνικής γλώσσας και την ανάπτυξη νέων διαύλων συνεργασίας στο διεθνές περιβάλλον.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Μείνετε συντονισμένοι