“Τις τελευταίες 4 ημέρες έγιναν συναντήσεις στην Αθήνα στο Ίδρυμα Ωνάση, στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στην Ρωσική Πρεσβεία, στον Δήμο Αθηναίων, στην ΔΕΗ, στο Ίδρυμα Βυζαντινής Μουσικολογίας και στο Ίδρυμα Λασκαρίδου για λογαριασμό του Δήμου Κοζάνης. Σύντομα θα έχουμε ανακοινώσιμα αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις. H περίοδος που διανύουμε είναι βέβαια “κιαρόσκουρη”, αλλά για να μην χάνουμε τον προσανατολισμό μας, τα πράγματα είναι εντελώς ευοίωνα. Για τα υπόλοιπα…”. Με αυτές τις κουβέντες o Aντιδήμαρχος Πολιτισμού, του δήμου Κοζάνης, Παναγιώτης Δημόπουλος, σχολίασε, μέσω facebook, τα διαδραματιζόμενα των τελευταίων ημερών και το δημόσιο διάλογο αντιπαράθεσης, που περιελάμβανε υπονοούμενα για “παντεσπάνι”, μέχρι και προειδοποιήσεις για μηνύσεις.
H Χύτρα
Πείτε και σε μας τους αγράμματους υπηκόους σας που δεν είχαμε το προνόμιο της δικής σας εκπαίδευσης τι θέλει να πει ο ποιητής…
Κιαρόσκουρη λίγο δύσκολο να του πείτε. “Με στοιχεία κιάροσκουρο” κάτι γίνεται
Ενα ποστ στο fb εκανε, σιγα μη τον κανουμε και παρατηρηση
Όταν πας να το παίξεις διανοούμενος πρέπει να προσέχεις
Το κιαροσκούρο είναι ιταλικός όρος που χρησιμοποιείται στη ζωγραφική ή τη χαρακτική για να περιγραφεί η χρήση έντονων αντιθέσεων μεταξύ φωτεινών και σκοτεινών ή φωτοσκιασμένων σημείων ενός πίνακα. Με την τεχνική του κιαροσκούρο οι μορφές της σύνθεσης δεν οριοθετούνται με κάποιο περίγραμμα αλλά διακρίνονται μέσα από την αντιπαράθεση των φωτεινών και σκοτεινών επιφανειών.[1] Συχνά επιχειρείται να ενισχυθεί με αυτό τον τρόπο ο δραματικός χαρακτήρας της σύνθεσης. Ο όρος ταυτίζεται συνήθως με ζωγράφους του 17ου αιώνα, ειδικότερα με τους Καραβατζιστές και τον Ρέμπραντ, ωστόσο ο Λεονάρντο ντα Βίντσι υπήρξε πρωτοπόρος του κιαροσκούρο.[2]
Εκ μέρους όλων των αστοιχείωτων που όμως έχουν την τιμή κυκλοφορούν δίπλα στα ιερά τέρατα του πολιτισμού αυτής της δημοτικής αρχής σας ευχαριστώ!Υπόσχομαι να κρατήσω την πληροφορία σαν θησαυρό μέσα στο φτωχό μυαλό μου για πάντα!!!
To πρόβλημα δεν είναι να είναι κανείς αστοιχείωτος. Ούτε εγώ το ήξερα οπότε μαζί σου στην κατηγορία. Το πρόβλημα είναι να είναι η πληροφορία έκεί δίπλα και να μην ξέρεις να την ψάξεις ή απλά να μην ενδιάφερεσαι, αλλά να γράφεις σχόλια στο ιντερνετ κράζοντας…