Κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας βυθισμένη στο σκοτάδι. Ή ο Δήμος συμμετέχει στην ώρα της γης από μόνος του ή έχει ξεχάσει ότι η ημέρα μίκρυνε.
Κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας βυθισμένη στο σκοτάδι. Ή ο Δήμος συμμετέχει στην ώρα της γης από μόνος του ή έχει ξεχάσει ότι η ημέρα μίκρυνε.
τους τέλειωσε το κάρβουνο
Το μικρό Παρίσι. Η πόλη του φωτός!!
Ακόμη και τα κίτρινα φώτα όταν ανάβουν είναι μίζερα και πρέπει να είναι σουρωμένος ή φτιαγμένος κάποιος για να μην τον ενοχλούν.
Τι ωραίο θα ήταν ένα λευκό φως και πόσο ποιο ζωντανή θα ήταν η πόλη εάν σε όλους τους δρόμους και στην πλατεία κυριαρχούσε αυτό το χρώμα.
Η Πτολεμαιδα πριν λιγα χρονια ειχε βγαλει αφισα με τιτλο “Πτολεμαιδα η πολη του φωτος” λες κι αυτοι που την βγαλανε ζουν σε αλλον πλανητη!
Οσο για το κιτρινο φως φιλε μου θα πρεπει να ξερεις οτι το λευκο φως χαρακτηριζεται ως ψυχρο, ενω το κιτρινωπο θερμο. Αυτο σημαινει οτι το κιτρινο ειναι πιο ξεκουραστο στο ματι απο το λευκο κι ενδεικνυται για ηλεκτροφωτισμο ανοικτων χωρων δημοσιας χρησης. Χαρακτηριστικο παραδειγμα ο κομβος της Εγνατιας στην Αλεξανδρεια, οπου τοποθετηθηκανε πειραματικα LED λαμπτηρες λευκου φωτος και αντικατασταθηκαν με τους κλασικους κιτρινους πολυ συντομα. Βεβαια ενας ακομα λογος ηταν οτι το κιτρινο φως διεισδυει καλυτερα στην ομιχλη απο οτι το λευκο. Αυτα ετσι απλα για ενημερωση.
Η Πτολεμαιδα θα επρεπε να ειναι μια πολη οπου ακομη και τα κοτετσια θα επρεπε να ειναι ηλεκτροφωτισμενα. Ολοι οι δημοτικοι αρχοντες πετανε αετο χρονια και “Ζαμανιδια”!!!!!
Η Κοζάνη έχει τοποθετήσει λευκό – ψυχρό σε όλα τα καινούργια σημεία της όπως η κεντρική πλατεία, κάποιοι κεντρικοί δρόμοι και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Το ίσιο συμβαίνει σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα. Το κίτρινο που αναφέρεις εσύ και το ότι είναι ξεκούραστο αφορά μόνο χρήσεις όπως το διάβασμα των παιδιών και τα παιδικά δωμάτια. Μάλλον σαν είδος φωτισμού δημοσίων χώρων ανήκει σε δεκαετίες 80′-90′ και ίσως και εσύ το ίδιο λόγω ηλικίας…
Η πόλη που παράγει το 90+% του ρεύματος είναι βυθισμένη στο σκοτάδι… Καληνύχτα Πτολεμαίδα…
Καληνύχτα Πτολεμαιδα. Στον. Κοσμοσου.
Γιατί δεν πράττουν το αυτονόητο. Να βάλουν φωτοκύτταρα έτσι ώστε να γίνεται μέτρηση του φωτός και να ανάβουν τα φώτα, όταν πρέπει. Αντί αυτού έχουν βάλει χρονοδιακόπτες, που όταν αλλάζει η εποχή θέλουν συνεχώς ρύθμιση.