Με ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου και την ανάγκη ευρύτερης κοινωνικής συστράτευσης, ο δήμαρχος Γρεβενών κ. Κυριάκος Ταταρίδης προχώρησε σήμερα Παρασκευή 4 Ιουλίου σε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας Πανγρεβενιώτικη σύσκεψη για τη Δευτέρα 7 Ιουλίου στις 19:00. Στο επίκεντρο, το μέλλον των πολύτιμων παλαιοντολογικών ευρημάτων της Μηλιάς.
«Από την αρχή της θητείας μου, έριξα το βάρος να επενδύσουμε σε αυτόν τον θησαυρό που έχει ο τόπος μας, που λέγονται παλαιοντολογικά ευρήματα», τόνισε ο κ. Ταταρίδης. «Με προγραμματισμένες κινήσεις και επικοινωνία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, την Περιφέρεια, και τους τοπικούς εκπροσώπους, θέσαμε έναν στρατηγικό στόχο: να αλλάξουμε την τοπική οικονομία και να δώσουμε στα Γρεβενά νέα ταυτότητα».
Ο δήμαρχος περιέγραψε ένα φιλόδοξο όραμα για ένα νέο υπερσύγχρονο εκθετήριο 3.500 τ.μ. στην πόλη των Γρεβενών, το οποίο θα παρουσιάζει τα παλαιοντολογικά ευρήματα της περιοχής σε φυσικό μέγεθος, μέσα από τεχνολογία και αναπαραστάσεις που θα «προκαλούν δέος στον επισκέπτη».
«Υπολογίζουμε ότι η επισκεψιμότητα μπορεί να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. Αυτό σημαίνει ότι η τοπική οικονομία θα μπει σε νέα τροχιά και θα παρασύρει την παραγωγή, τα τοπικά προϊόντα, την αγορά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, παρουσίασε το σχέδιο του «δίπολου», με τα Γρεβενά να λειτουργούν ως διοικητικό και εκθεσιακό κέντρο και τη Μηλιά να μετατρέπεται σε ερευνητικό κέντρο πανευρωπαϊκής εμβέλειας.
«Στη Μηλιά θα γίνουν πολύ περισσότερα απ’ ό,τι σήμερα. Ένα ερευνητικό κέντρο, ανασκαφές, αναπλάσεις, και επενδύσεις όπως στον ξενώνα του Αγίου Γεωργίου με 800.000 ευρώ, καθώς και ανακατασκευή της πλατείας και του περιβάλλοντος χώρου του μουσείου. Η Μηλιά παραμένει ζωντανό κομμάτι του σχεδίου», σημείωσε.
Ο κ. Ταταρίδης στάθηκε και σε όσους αντιδρούν στη μεταφορά των ευρημάτων, κάνοντας λόγο για εμμονές και προσωπικές αντιπαλότητες:
«Δεν μπορούμε να βλέπουμε τα ευρήματα να φυλάσσονται ισχνά και να μην αξιοποιούνται. Το είπε και η καθηγήτρια κυρία Τσουκαλά: ‘Τα έχουμε πάνω από είκοσι χρόνια. Δεν τα βλέπει κανείς, δεν τα ξέρει κανείς’. Είναι ιερό χρέος να τα αναδείξουμε. Δεν γίνεται να συνεχίσουν τα Γρεβενά να φθίνουν επειδή κάποιοι επιμένουν σε τοπικισμούς».
Ολοκληρώνοντας, ο δήμαρχος απηύθυνε κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής:
«Ο Δήμος ήταν συνεπής. Κινούμαστε με βάση τα συμφωνηθέντα. Είμαστε μια ενιαία περιοχή. Η Μηλιά και τα Γρεβενά δεν είναι ανταγωνιστές. Το όφελος θα απλωθεί παντού. Δεν το κάνουμε για εμάς. Το κάνουμε για τα παιδιά μας, για να έρθουν πίσω στον τόπο τους και να χτίσουν τη ζωή τους εδώ».
Απλά γραφικός και “λίγος” ο δήμαρχος Γρεβενών…
Για μια ακομη φορα ο Κουπτσιδης δικαιωνεται αλλα δυστυχως τα Γρεβενα επελεξαν λαθος ανθρωπους
Μπράβο κ.Δήμαρχε.Ηδη τα εκθέματα έπρεπε να είχαν μεταφερθεί στα Γρεβενα.`Οποιος ξένος έρχεται στην Κοζανη ,ρωτάει που θα πάω να δω κατι και όλοι τον λενε στο Λαογραφικο μουσείο.Αν καποιος έρθει στην πόλη των Γρεβενων και ρωτησει στην πλατεία τι εχετε να δουμε στην πόλη τον λενε τίποτα.
Για άλλη μια φορά συλλυπητήρια στους γρεβενιωτες για την επιλογή τους…