Συντριπτικά ποσοστά συγκέντρωσε η απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης στους δήμους της χώρας όπου, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr από συνδικαλιστικά, ο μέσος όρος ανά την χώρα ξεπερνά το 80%. Αυτό σημαίνει ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν οπισθοχώρησαν μετά τις εξελίξεις που υπήρχαν από τον περασμένο Αύγουστο και συγκεκριμένα την τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, επιμένοντας στην αποχή από την αξιολόγηση, καθώς τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση είναι όμοια με αυτά του καλοκαιριού ως προς τον μέσο όρο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έρθουν από τα συνδικαλιστικά όργανα των υπαλλήλων, υπάρχουν δήμοι όπου η αποχή των εργαζομένων από την αξιολόγηση είναι καθολική και καταγράφεται στο 100%. Οι αντιδράσεις των δημοτικών υπαλλήλων απέναντι στην αξιολόγηση είναι προφανώς μεγάλες. Πρέπει να σημειωθεί ότι στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα στους δήμους, υπάρχουν ειδικότητες υπαλλήλων που δεν μπορούν να συγκριθούν με υπόλοιπες της Δημόσιας Διοίκησης και οργανισμούς του σκληρού πυρήνα του δημοσίου και έτσι οι εργαζόμενοι εγείρουν πλήθος ερωτημάτων για τον τρόπο αξιολόγησής τους και το πώς αυτός μπορεί να εξομοιωθεί με την αξιολόγηση συναδέλφων τους υπαλλήλων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του κλάδου της καθαριότητας.
Αυτό που προκύπτει πάντως από τα στοιχεία των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων, είναι ότι η αξιολόγηση δεν συναντά την συναινετική στάση της μεγάλης πλειονότητας των εργαζομένων στους δήμους. Η aftodioikisi.gr παρουσιάζει τη «λίστα» με τους 20 δήμους της χώρας όπου καταγράφονται τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία – αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ:
- Δήμος Ιλίου (100%),
- Δήμος Σαλαμίνας (100%),
- Δήμος Νίκαιας-Ρέντη (100%),
- Δήμος Καισαριανής (100%),
- Δήμοι Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας (100%)
- Δήμος Λαυρεωτικής (100%)
- Δήμος Βύρωνα (99%),
- Δήμος Κομοτηνής (98%),
- Δήμος Αιγάλεω (96%)
- Δήμος Πύργου (95%),
- Δήμος Ζαχάρως (95%)
- Δήμος Αιγάλεω (94%),
- Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας (93%),
- Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού (90%).
- Δήμος Εορδαίας (84%),
- Δήμος Σερβίων – Βελβεντού (79%),
- Δήμος Κοζάνης (76%),
- Δήμος Πειραιά (70%),
- Δήμος Βοΐου (66%),
- Δήμος Λιβαδειάς (66%),
aftodioikisi.gr
Είναι αλήθεια πως ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Καρυπίδης κάλυψε συλλόγους εργαζομένων που ανήκουν στην περιφέρεια ,για να μην αξιολογηθούν??
Να αξιολογηθουν από ποιους; από αυτούς που δεν έχουν αξιολογηθεί ποτέ; να αξιολογησουν άσχετοι και απόφοιτοί λυκείου επιστήμονες που είναι υφιστάμενοι τους επειδή τα έχουν καλά με τον δήμαρχο; πιέζουν κάποιοι δήμοι για αξιολόγηση όπως ο δημος βοιού ενώ δεν έχουν ούτε ανάθεση καθηκόντων οι εργαζόμενοι! Έχουν εφαρμόσει το νόμο Βερναρδάκη οι ότα α και β βαθμου; ΟΧΙ
Αυτό θα πει ανικανότητα …. Είστε και το δείχνετε κιόλας ..Ποιος άξιος εργαζόμενος θα φοβηθεί την αξιολόγηση ?? Στον ιδιωτικό τομέα κάθε μέρα αξιολογουμαστε ….
την “αξιολογηση” δεν την αποδε΄χεται καθε αξιος υπαλληλος που θα αξιολογηθει απο ασχετους που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΠΟΤΕ
γιατι ενας προισταμενος να βαθμολογησει με καλο βαθμό εναν υφισταμενο οταν αυτο θα του στερησει την θεση.
υποψιν οτι ουσιαστικα δεν υπαρχει αξιολογηση του προισταμενου απο τον υφισταμενο , υπαρχει απλη “αποψη”
αν νομίζετε ότι θα αποφεύγετε συνεχώς την αξιολόγηση είστε γελασμένοι.