Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται από τον περασμένο Φλεβάρη, καθώς και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων τους σε περίπτωση μεταβίβασης της επιχείρησης. Παράλληλα, απαιτούν από την κυβέρνηση μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις τράπεζες, την εφορία, τη ΔΕΗ κ.ά. Επίσης, απαιτούν να υλοποιηθεί η δέσμευση του υπουργού Επικρατείας, Χ. Βερναρδάκη, για καταβολή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος ύψους 1.000 ευρώ μέχρι το τέλος της βδομάδας.
Την ίδια ώρα, η εργοδοσία συνεχίζει την προσπάθεια να κλείσει τα καταστήματα, ενώ υπάρχουν καταγγελίες είτε για απειλές με μπράβους είτε για αλλαγές λουκέτων στη διάρκεια της νύχτας, για να πετάξει έξω όσους εργαζόμενους έχουν απομείνει να εργάζονται (η πλειοψηφία τους έχει προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας).
Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται και άλλη μια μεθόδευση σε βάρος των εργαζομένων: Αλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ (π.χ. «Μασούτης») παίρνουν τα καταστήματα από τους ιδιοκτήτες των οικημάτων, οι οποίοι προηγουμένως έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία έξωσης της «Καρυπίδης». Το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης» απαιτεί από τους νέους εργοδότες που βάζουν στο χέρι τα καταστήματα, να απορροφήσουν το προσωπικό που εργαζόταν ήδη σ’ αυτά.
Στο μεταξύ, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο γγ του υπουργείου Εργασίας Α. Νεφελούδης, για άλλη μια φορά παρέπεμψε για την καταβολή του έκτακτου οικονομικού βοηθήματος στα τέλη Γενάρη. Προσπαθώντας να κρύψει τις ευθύνες του υπουργείου Εργασίας, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, λέγοντας ότι «εκκρεμεί η ποινική δίωξη μετά τις 170 μηνύσεις, που έχουν γίνει σε βάρος του Καρυπίδη, και πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα και η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη», και ότι «είναι ανεπίτρεπτο να έχουν υποβληθεί μηνύσεις και να μην γίνεται τίποτα».
Πρόσθεσε, τέλος, ότι το υπουργείο πρέπει να δει τι γίνεται με τον τομέα των επενδυτικών σχεδίων και αν τελικά αυτά υπάρχουν. Ολα αυτά για να μη δώσει καμία ουσιαστική απάντηση στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.
Στο μεταξύ, Επίκαιρη Ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Σημειώνει ότι οι 1.400 εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» συνεχίζουν να στερούνται καθημερινά τα απαραίτητα, να βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, καθώς παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι, αφού αυτό απαιτεί η «ανάπτυξη» και η «πολύπλευρη επιχειρηματικότητα» της επιχείρησης. Ρωτά την υπουργό ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
- Την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο σύνολό τους και να υπάρξει πλέον τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
- Το δικαίωμα των εργαζομένων (διά του Πανελλαδικού Σωματείου τους) να γνωρίζουν έγκαιρα, έγκυρα και με έγγραφα στοιχεία το μέλλον της επιχείρησης, τις όποιες συμφωνίες δικαιόχρησης, διαδοχής, πώλησης.
- Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, με μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
- Την άμεση χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος ύψους 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο (από ΟΑΕΔ), προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσες βιοποριστικές προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες
λάθος η ενασχόληση των κυρίων αρβανιτίδη και καρυπίδη με το ποδόσφαιρο,την πληρώνουν οι εργαζόμενοι.
Αν επικρατήσει η λογική μακριά από κομματικές πρακτικές και πρόσκαιρες λύσεις επιδομάτων ο καινούργιος ιδιοκτήτης φαίνεται σοβαρός.