Πενήντα χιλιάδες φωτογραφίες, κοσμούν το αρχείο του τέως υπευθύνου Επικοινωνίας του σημερινού Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας Μπάμπη Πασσαλίδη, στις οποίες απεικονίζεται η διαδρομή στον χρόνο της Λιγνιτικής δραστηριότητας στο Λεκανοπέδιο της Πτολεμαΐδας, με όλα τα γεγονότα που συνέβησαν εκεί από το 1959 μέχρι το 2017, ενώ, σε 2-3 μήνες θα μπορεί να αξιοποιηθεί, μέσω της έκδοσης λευκώματος. Στα σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα της συλλογής αυτής, που συνοδεύονται από γραπτά στοιχεία εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας, εμπεριέχεται το χειροποίητο, ασπρόμαυρο, λεύκωμα του Μποδοσάκη Αθανασιάδη που βρέθηκε σε σωρό σκουπιδιών, καθώς και οι φωτογραφίες με την παραγωγή του πρώτου τεμαχίου μπρικέττας ( 1959)- αποτυπώνεται ανάγλυφα η παράσταση ενός αλόγου που καλπάζει και το λογότυπο της ΛΙΠΤΟΛ- καθώς και του τελευταίου τεμαχίου μπρικέττας (2005). Ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του φωτογραφικού αρχείου του κ. Πασσαλίδη έχουν επιδείξει η ΔΕΗ, ο Δήμος Εορδαίας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου
καλη η προσπαθεια αλλα το μειζον ειναι η αποκατασταση του περιβαλλοντος που ειναι σαν σεληνιακο τοπιο και οχι οι δημοσιες σχεσεις απο οπου και αν προερχονται αλλωστε η ιστορια αυτου του τοπου και το τι εχει προσφερει στην εθνικη οικονομια ειναι λιγο πολυ γνωστη εργα πλεον χρειαζονται και οχι λευκωματα
σε ποιον ανηκει αυτο το φωτογραφικο υλικο? με μεσα και δαπανες ποιανου τραβηχτηκε? ποιος πληρωσε για το χρονο που δαπανηθηκε να τραβηχτουν αυτες οι φωτογραφιες??