Ενταση επικράτησε κατά τον τερματισμό του 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Οπαδοί του ΠΑΟΚ, που βρίσκονταν στο σημείο, διαπληκτίστηκαν με το δρομέα Γιώργο Ζαχαριάδη, από την Πτολεμαΐδα, ο οποίος συνηθίζει να τρέχει με διακριτικά της ΑΕΚ.

Οι οπαδοί του «δικεφάλου του βορρά» όταν είδαν τον δρομέα, άρχισαν να τον γιουχάρουν.

Τον φίλαθλο της ΑΕΚ έσπευσαν να προστατεύσουν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας το περιστατικό έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook

«Αυτή η φανέλα στην οποία είναι γραμμένο το μήνυμα για την αποφυλάκιση του Πόντιου Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί απο τους Τουρκικές Φυλακές και για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων καθώς και το σύμβολο της ΑΕΚ, έγινε η αιτία να διαμαρτυρηθούν έντονα ορισμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ οι οποίοι βρίσκονταν στον τερματισμό του 13ου Μαραθωνίου Θεσνικης. Δεν τους δικαιολογώ αλλά και δεν τους κατακρίνω. Φυσιολογική αντίδραση ατόμων οι οποίοι έχουν «πάθη» με την ομάδα τους. Σήμερα όμως δεν ήταν Τούμπα ήταν η γιορτή του αθλητισμού κι έστελνα μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης. Στοιχείο που τους το ανάφερα και εξαγριώθηκαν παραπάνω. Τους έστειλα την αγάπη μου και συνέχισα την πορεία μου με την δύναμη της ΕΛ.ΑΣ την οποία Ευχαριστώ. Επίσης, όπως είπα και στους φίλους μου του ΠΑΟΚ οι οποίοι εξαγριωμένοι φώναζαν να τους παραδώσω τη σημαία της ΑΕΚ και να βγάλω το μπλουζάκι, τους ενημέρωσα ότι «Το ιερό πανί και τα σύμβολα δεν παραδίδονται.. εσείς θα δίνατε τη δική σας;» Ο αγώνας μου συνεχίζεται…»

Πηγή βίντεο thestival.gr