Μια στάση για την άνοιξη (Γράφει η Δήμητρα Ν. Παπανικολάου)

2 Απριλίου 2018
12:30
Κανένα σχόλιο

 Οι ρυθμοί σου είναι γοργοί, νοιάζεσαι για την επιβίωσή σου, τα προβλήματα πηγαίνουν κι έρχονται και ο χρόνος τρέχει χωρίς πολλές φορές να καταλάβεις τι γίνεται τριγύρω σου. Εικόνες περνούν γρήγορα από μπροστά σου και πολλές φορές τις βλέπεις μέσα από κάποια οθόνη, τους ήχους τους ακούς γιατί τους κατέγραψε κάποιο βίντεο, τα συναισθήματα περισσότερο περιγράφονται παρά βιώνονται…

Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήρες βαθιά ανάσα, άδειασες το μυαλό από οποιαδήποτε σκέψη ή πρόβλημα και απλά ατένισες χωρίς να νοιάζεσαι για το χάσιμο του χρόνου; Πόσο καιρό έχεις να αφήσεις στην άκρη τα πρέπει και τα γιατί απλά για να παρατηρήσεις την φύση, να ξαπλώσεις κάτω στο χορτάρι και να μετρήσεις τα άστρα ή να ακούσεις τον ήχο της βροχής και του ανέμου; Και ειδικά τώρα που η άνοιξη πλησιάζει, υπάρχουν τόσες εικόνες εκεί έξω που θα σου χαρίσουν ηρεμία, χιλιάδες αρώματα θα σου ξυπνήσουν μνήμες και υπέροχοι ήχοι θα σε κάνουν να ζωντανέψεις.

Ωστόσο φοβάσαι να «σπαταλήσεις» χρόνο στις μικρές απολαύσεις, δεν τολμάς να αφεθείς και να αποδεσμευτείς από την καθημερινότητα και είσαι σίγουρος ότι δεν χρειάζεται να βιαστείς για όλα αυτά, θα τα προλάβεις. Σκέψου όμως πως αν φοβηθείς, αν δεν τολμήσεις, αν δεν βιαστείς, ίσως χάσεις την άνοιξη… και αν δεν την χάσεις ίσως την βρεις αργά και δεν θα προλάβεις να αρπάξεις κάτι από την ζωντάνια της, κάτι από το λαμπερό της φως που θα σου δώσουν ενέργεια να προχωρήσεις. Και να προχωρήσεις με χαμόγελο!!! 

Δήμητρα Ν. Παπανικολάου

Χημικός – Μηχανικός

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.