Στη Bουλή το νομοσχέδιο για τους λιγνίτες, σε απεργία η ΓΕΝΟΠ – Πρεμιέρα κινητοποιήσεων με κατάληψη και στάσεις εργασίας στη Μεγαλόπολη

13 Απριλίου 2018
08:42

Τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, ωστόσο ήδη από σήμερα ξεκινούν οι κινητοποιήσεις εναντίον της πώλησης του 40% των λιγνιτικών μονάδων, με την κατάληψη του λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης από τα τοπικά σωματεία. Η κινητοποίηση, όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΕΝΟΠ θα έχει την κάλυψη της Ομοσπονδίας και θα συνεχιστεί την Κυριακή και τη Δευτέρα με κυλιόμενες στάσεις εργασίας ανά ειδικότητα που θα καταστήσουν εξαιρετικά αμφίβολη τη λειτουργία των δύο μονάδων που περιλαμβάνονται στο πακέτο της αποεπένδυσης του 40%.

Την ώρα πάντως που οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αναμένεται να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις για το χρόνο και τη διάρκεια της απεργίας (κάποιες πληροφορίες μιλούν για 48ωρη απεργία που θα ξεκινήσει με την εισαγωγή του νομοσχεδίου στην ολομέλεια) θα κατατίθεται τελικά στη βουλή το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ. Το πιο πιθανό σενάριο είναι μέχρι την επόμενη Παρασκευή να οριστεί η συζήτησή του στην αρμόδια επιτροπή παραγωγής και εμπορίου και τη μεθεπόμενη εβδομάδα να εισαχθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ πάντως, εμφανίζονται αποφασισμένοι να τεστάρουν τις αντοχές της κυβέρνησης αλλά και του ηλεκτρικού συστήματος. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι είναι πολύ πιθανό να επιχειρηθεί να βγει εκτός λειτουργίας σημαντικός αριθμός μονάδων.

Θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση, εάν θα έχουμε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, αναφέρουν πηγές της ΓΕΝΟΠ, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το πόσες και ποιες μονάδες θα τεθούν εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το ΔΣ της Δευτέρας, πιθανόν την Τρίτη, η ΓΕΝΟΠ θα ανακοινώσει το πλάνο των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν σε συνέντευξη τύπου.

energypress.gr

15 σχόλια

  • Η ΓΕΝΟΠ καλά θα έκανε πρώτα να είχε υπογράψει την Σ.Σ.Ε. που έληξε 28/02/2018 και μετά να ζητάει απεργίες από τους εργαζόμενους.΄
    Μας πούλησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και υπεύθυνοι είστε και εσείς της ΓΕΝΟΠ (Αδαμίδης και όλοι οι υπόλοιποι).

  • το ξεπούλημα του λιγνίτη και της, ΔΕΗ έγινε τώρα αποεπένδυση….Και όλοι αυτοί που διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους τραμπούκιζαν, βρίζανε κλπ
    Εργατοπατέρες, συνδικα-ληστές, άεργοι Κηφήνες, ουρανοκατέβατοι διορισμένοι βολευτές, τώρα ποιούν την νήσσαν….και λένε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ
    Να τους χαιρόμαστε!!Άξιοι εκπρόσωποι μιας παρηκμασμένης κοινωνίας, που μας κοροιδεύουν και μας φτύνουν κατάματα για άλλη μια φορά, εδώ και 40 χρόνια…
    Κρίμα

    Κύριοι συνδικαλιστές που τόσα χρόνια κοιτούσατε το σινάφι σας μόνο, αδιαφορώντας για όλα αυτά που έρχονταν κ σκίζατε ιμάτια για τίποτα τροφεία, μη ξεχάσετε τώρα τα καλσόν!!

    • Πιστεύω ότι είσαι απ΄αυτούς που κάνουν μόνο κριτική από τον καναπέ τους, και άσχημη κριτική, δεν βλέπω να προτείνεις κάτι, αν γνωρίζεις φυσικά τι γίνεται στην επιχείρηση, και κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σου (ασφάλεια).

        • Κάνεις λάθος, την καλοπροαίρετη κριτική την δέχομαι και ίσως να βγει κάτι καλό, αλλά εδώ βλέπω μόνο απαξίωση και άσχημη κριτική (δηλ. βρίσιμο)που αυτό δεν βοηθάει αυτή τη στιγμή τις δύσκολες ώρες που περνάει η επιχείρηση.

          • Θα μιλήσω εκ μέρος μου , βλέπω την ΔΕΗ να πουλητε η μάλλον η ΔΕΗ έχει πουληθεί και δεν βλέπω καμία αντίδραση ( μόνο λόγια και αυτά σε χαμηλούς τόνους) και θυμώνω πάρα πολύ . θυμώνω και με τον εαυτό μου γιατί τους πίστεψα και τώρα πλέον έχουν βολευτεί η ελπίζουν σε βόλεμα τα –σωστά- άτομα και δεν διαμαρτύρεται κάνει . Είμαι σίγουρος πως εάν ήταν άλλη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ δεν υπήρχε περίπτωση να πουληθεί η ΔΕΗ , συγγνώμη αποεπενδηση . Τόσο μα τόσο κορόιδα είμαστε συνάδελφε ? Όλοι αυτοί που μας έλεγαν ότι θα χυθεί αίμα εάν προσπαθήσουν πουλήσουν την ΔΕΗ που είναι τώρα ? και εγώ και εσύ ξέρουμε που είναι . Ντροπή και αίσχος στους πολιτικάντηδες συνάδελφε . Θα έρθει η ώρα που θα φύγουν από τα πράγματα και θα ξανάρθουν να μας ζητήσουν να βγούμε στους δρόμους και τότε εγώ δεν θα τους ακολουθισω. Δεν θα τους ακολουθισω γιατί πλέον είμαι σίγουρος ότι όταν ξαναβρούν την καρεκλά θα με παρατήσουν και πάλι . Βρίσκω πολύ λογικό το σχόλιο και τον εκνευρισμό του κύριου

      • Πίστευε ότι θέλεις, ακόμα κ αν πετάνε οι Γάιδαροι!!Είμαστε κάποιοι λίγοι που όταν ασκούσαν κριτική για όλα αυτά που έρχονταν και για το πιο θα έπρεπε να είναι το μέλλον όχι μόνο της ΔΕΗ αλλά και του τόπου μας που συνεχώς ρημάζει, εσύ και οι συνάδελφοί σου βγαίνατε σύνταξη στα 49 και πίνατε στην υγεία των κορόιδων!!και βρίζατε όλους εμάς ως γραφικούς και λέγατε λεφτά υπάρχουν, σκίζουμε τα μνημόνια, ζήτω τα τροφεία και τα επιδόματα!!!
        Είμαστε αυτοί οι λίγοι που δεν κουνήσαμε ποτέ σημαιάκι κομματικό, δεν χειροκροτήσαμε άεργους πολιτικούς ούτε τρέχαμε για φωτογραφίες με βολευτές και λοιπούς..
        Είμαστε η γενιά που έχει δέκα πτυχία και μεταπτυχιακά και ψάχνουμε δουλειά με το κιάλι και ετοιμάζουμε τα διαβατήριά μας..Είμαστε αυτοί που δεν ψάξαμε να βολευτούμε στο δημόσιο και από το πρωί μέχρι το βράδυ σκιζόμαστε στον ιδιωτικό τομέα για να είναι κάποιοι σαν του σιναφιού σου άνετοι και βολεμένοι παίζοντας πασιένζα. (και η ειρωνεία είναι ότι αμαυρώνεται αυτούς που πραγματικά ξεσκίζονται στα ορυχεία)
        Είμαστε αυτοί οι λίγοι που με τις πράξεις μας και κυρίως με τον τρόπο ζωής μας είμαστε ενεργοί πολίτες, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες των πράξεών μας και δεν ευχόμαστε «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα!!»
        Προπάντων είμαστε πρωτίστως Πολιτικά όντα και όχι βαθιά, παρωχημένα κομματικά και κρατικοδίαιτα όντα..
        Υ.γ το ότι απαντάς ως ανωνύμως και επικαλείσαι αυτό για να μας την πεις, είναι τουλάχιστον γελοίο.

  • ποιές μονάδες θα τολμήσει να πουλήσει ο Σταθάκης;;
    Μια μαντινάδα θα του πεί ο Γραμματέας του Σπάρτακου και καθάρισε!!

  • Κανεις λαθος για την νεα δημοκρατια.ο μητσοτακης το ειχε πει οτι οταν θα ειναι στην κυβερνηση η δεη θα πωληθει…

    • Θα πρέπει να βρει για να πουλήσει Η σημερινή συγκυβέρνηση με το πιστόλι στον κρόταφο ξεπουλουν η σωστότερα από επενδύουν τα πάντα βλέπε λιμάνια αεροδρόμια τραίνα δρόμους διόδια ΔΕΗ κτλ Κρίμα γιατί τους πίστεψε ο λαός και από 4% τους έκανε κυβέρνηση και μάγκες Αλλά η μαγκιά πληρώνεται και θα το δουν στις επόμενες εκλογές οπότε αυτές γίνουν

  • Ο άλλος παραπάνω λέει ότι ο Κούλης είπε ότι δεν θα πουλήσει τη ΔΕΗ. Χαχαχχαχαχα….Και δεν ντρέπεται να το λέει. Τουλάχιστον έχει αυτό το καλό. Του ξεφεύγουν και τα λέει. Και δεν είναι και έγκλημα. Υπάρχει και αυτή η άποψη, του όλα ιδιωτικά, την οποία άποψη πολλοί ενστερνίζονται. Θέμα άποψης είναι. Αλλά όχι να μας λες ότι ο Κούλης είπε τέτοια πράγματα… Πότε;;;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.