Το ρηθέν Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, ας το αφήσουμε να το λέει ο Χριστός στις καρδιές των ανθρώπων και στη ρήση των ευαγγελίων. Αλλά είπε και κάτι άλλο, ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω επ αυτήν.

Τον ορθόν που πρέπει να λέμε εμείς οι κοινοί θνητοί, είναι: εμ γάτος σκούζει εμ γάτος ανεβαίνει στα κεραμίδια.

Αφού είστε υποστηρικτές της αναλογικής και αντιπροσωπευτικής συγκρότησης προεδρείων, δηλαδή της ενότητας και της συλλογικής έκφρασης του σώματος, για πέστε μας. Στη συγκρότηση του προεδρείου τον Απρίλη του 2017 γιατί δεν προσήλθατε να αναλάβατε τη θέση του προέδρου; Θα μας εξηγήσετε καμία φορά; Ο επικεφαλής της Ταξικής Ενότητας σας εκλιπαρούσε τηλεφωνικά να κατεβείτε να ξεκινήσουμε, το ίδιο έκανε και ο επικεφαλής της ΑΚΕ. Το ίδιο έκανε και ο υπογράφων του κειμένου, που ασθμαίνων ανέβηκε τρείς φορές τα σκαλιά, εκλιπαρώντας να κατεβείτε κάτω, να σας ψηφίσουμε στη θέση του προέδρου. Τότε ως ΠΑΣΚΕ ήσασταν πρώτη δύναμη, τώρα μέσα σε ένα χρόνο γίνατε τρίτη. Αλλά η θητεία της τότε αιρετής διοίκησης κράτησε μόνο πέντε μήνες. Μετά μας καθαιρέσατε με αγωγές και δικαστικές αποφάσεις. Σεβαστές. Αλλά εφτά μήνες μέχρι χθες, εσείς ήσασταν οι διορισμένοι και ως διορισθέντες, εσείς κάνατε κουμάντο και διοικούσατε το εργατικό κέντρο. Εμείς οι ενενήντα νόμιμοι σύνεδροι ήμασταν στην απέξω και περιμέναμε.. Αφού λοιπόν μας διδάσκετε την αναλογικότητα, όταν έφτασε η ώρα για την εκλογή Γραμματέα, γιατί δεν βγήκατε έξω στον διάδρομο, εκεί που ήμασταν, να μας πείτε, ελάτε μέσα να διεκδικήσετε την θέση του Γραμματέα; Αντίθετα ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Κλεισμένοι στο σκοτεινό δωμάτιο της συνεδρίας, δεν εύρισκα ούτε καρέκλα να καθίσω ,ευτυχώς βρήκα μια ετοιμόρροπη, πράξατε αυτό που σχεδιάσατε . Δηλαδή πρόεδρος από ΔΑΚΕ και Γραμματέας από ΠΑΣΚΕ. Να σας θυμίσω ότι με διορισμούς και καθαιρέσεις ο κόσμος της εργασίας έχει κακή εμπειρία. Το 1985 όταν η ΠΑΣΚΕ έχασε την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ, μετά από την αποχώρηση μελών της διοίκησης, ο Ραυτόπουλος επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ και ως μειοψηφία, κατέλαβε με διορισμό τη διοίκηση της ΓΣΕΕ. Στην ιστορία έμεινε η φράση, μόνο πάνω από το πτώμα μου θα πάρετε τη ΓΣΕΕ. Αυτοί που αποχώρησαν καθαιρέθηκαν και λοιδορήθηκαν με ακατανόμαστες εκφράσεις.

Επιτέλους μάθαμε και μια νέα ονοματολογία του αριστεροδεξιού. Επίσης πληροφορηθήκαμε από τον επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ τη στενοχώρια που έχει γιατί η ΑΚΕ διέσπασε τη ΔΑΚΕ και ο αρχηγός της ΔΑΚΕ(που δεν τον ξέρω) στηρίζει ΑΚΕ. Μέχρι τώρα ο κάτοικος της Περιφέρειας και αρχηγός της Αριστεράς δεν ευρέθη. Όχι για τίποτα άλλο, απλά να τον επιπλήξουμε, μαζί και τον κυβερνητικό βουλευτή. Ήμαρτον ρε παιδιά που θα έλεγε γνωστός αθλητικογράφος για να το καταλάβετε πρέπει να φέρω τα Ιμαλάια στη Ελλάδα; Τι κρίμα. Ξυπνήστε από τον μικρόκοσμο (το αναφέρω γενικά). Τα προβλήματα των εργαζομένων και συνταξιούχων είναι τεράστια και δυσεπίλυτα. Ένα μόνο θα αναφέρω, χιλιάδες άνεργοι και εκατοντάδες για σύνταξη που ζουν με κάτω από 700 ευρώ μικτά και άλλες τόσες χήρες που ζουν με 250 ευρώ μικτά.

Γιώργος Διαμαντόπουλος