Η φοιτητική ομάδα TEI W.M. Racing του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κατάφερε να επιτύχει στις σχετικές διεθνείς εξετάσεις επιστημονικής κατάρτισης και να αποκτήσει θέση αφετηρίας στο διεθνή αγώνα μονοθέσιων τύπου Formula Student (FSAE) που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου 2017 στην πίστα του Verano της Ιταλίας.

 Η ομάδα TEIWM Racing αποτελείται από περίπου 20 φοιτητές που εργάζονται εδώ και δυόμιση χρόνια για το σχεδιασμό και την κατασκευή πρότυπου αγωνιστικού μονοθέσιου τύπου Formula 1 συναγωνιζόμενη αντίστοιχες ομάδες Πανεπιστημίων και Ιδρυμάτων σε όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να αντλήσει σημαντικά κεφάλαια  (περίπου το 60% του συνολικού budget) και βοήθειες από κορυφαίες εταιρίες και χορηγούς και έχει ολοκληρώσει τον επιστημονικό και τεχνικό σχεδιασμό του αυτοκινήτου σε εξαιρετικά ανταγωνιστικό επίπεδο. Την παρούσα χρονική στιγμή ξεκινά με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του μονοθέσιου που αναμένεται να είναι έτοιμο εγκαίρως το καλοκαίρι με ίδιες εργασίες και σημαντικές βοήθειες από κατασκευαστικές εταιρίες, μηχανουργεία και ιδιώτες σε ολόκληρη τη χώρα. Κέντρο σχεδιασμού και κατασκευής του μονοθέσιου αποτελεί το Εργαστήριο Καινοτομίας Αυτοκινήτου στο Κέντρο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΚΤΕ) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας όπου η ομάδα εργάζεται συνεχώς επί δεκάωρη καθημερινή βάση.

 Η συμμετοχή της ομάδας στον αγώνα της Ιταλίας έχει προπληρωθεί και κάθε τεχνική, οικονομική ή ηθική βοήθεια είναι πολύτιμη.