Εορδαία: H «Μηχανή του χρόνου» σε Μεσόβουνο και Πύργους

24 Ιανουαρίου 2017
10:28
Κανένα σχόλιο

Μαρτυρίες επιζώντων από τα εφιαλτικά  γεγονότα, που εκτυλίχθηκαν κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής και οδήγησαν στα Ολοκαυτώματα των Μεσοβούνου και Πύργων Εορδαίας, καταγράφει η εκπομπή «Στην μηχανή του χρόνου», συνεργείο της οποίας με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Χρήστο Βασιλόπουλο βρίσκεται από το πρωί (σήμερα) στους δύο οικισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της έρευνας αυτής είναι η ανάδειξη του ρόλου που διαδραμάτισαν οι κάτοικοι των δύο ορεινών οικισμών του Βερμίου στην Αντίσταση ενάντια στον Γερμανό κατακτητή, καθώς  και το γεγονός, ότι η περιοχή θρήνησε τα πρώτα θύματα πανελλαδικά. Αύριο Τετάρτη, οι συντελεστές της εκπομπής, θα ταξιδέψουν στην Θεσσαλονίκη, όπου και θα συνομιλήσουν με προσωπικότητες που εργάστηκαν, μέσα από την μελέτη και την έρευνα, για την προβολή του σημαντικού ιστορικού κεφαλαίου, των Ολοκαυτωμάτων

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.