Το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί τους συνάδελφους σε ετοιμότητα απέναντι στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και ΔΕΗ ΑΕ για πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ Α.Ε. Το έγκλημα με το ξεπούλημα και την παράδοση του ορυκτού πλούτου άλλα και μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχει διαχρονικά την σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων που υπηρέτησαν την κατεύθυνση της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, της μετοχοποίησης και τριχοτόμησης της ΔΕΗ Α.Ε. Οι συνέπιες ήταν και είναι γνωστές και επιταχύνονται: διάλυση εργασιακών σχέσεων, μειώσεις σε μισθούς, εντατικοποίηση και αύξηση των εργατικών «ατυχημάτων» , ενεργειακή φτώχεια για το λαό και διάλυση οικισμών χωρίς κανένα σχεδιασμό ολοκληρωμένης μετεγκατάστασης με όλα τις απαραίτητες υποδομές, ρεύμα πανάκριβο για το λαό και φθηνό για τις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις.

Η ενέργεια για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι περιουσία των μεγάλου κεφαλαίου. Σε αυτήν την κατεύθυνση το Συνδικάτο Οικοδόμων θα ενισχύσει και θα συνδράμει και να ενισχύσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα αναπτυχθούν από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ ΑΕ.

Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ, συνολικά ο εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν και τα συμπεράσματα τους για τον διαχρονικό ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ κλπ, που έχουν βαριές ευθύνες που οδηγηθήκαμε σε αυτήν την κατάσταση, αφοπλίζοντας και στην χειρότερη συντάσσοντας τους εργαζόμενους με τις επιδιώξεις της ΔΕΗ ΑΕ που ως μοναδικό στόχο έχει την διαφύλαξη των κερδών και συμφερόντων της μέσα από την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας που τσακίζει και ισοπεδώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΗ ΑΕ.

Οι οικοδόμοι να παραμερίσουν τις φωνές που θέλουν να σπείρουν την διχόνοια και την διαίρεση ανάμεσα στους εργαζόμενους στον κλάδο των κατασκευών και των εργαζομένων της ΔΕΗ. Να χτίσουμε την ταξική ενότητα απέναντι στα μονοπώλια της ενέργειας και στα μονοπώλια των κατασκευών, έχουμε κοινά προβλήματα – κοινές αγωνίες, βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι τις ίδιες συνέπιες από την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, κοινός πρέπει να είναι ο αγώνας για:

  • Καμία πώληση Μονάδων και Ορυχείων της ΔΕΗ,
  • Διεκδίκησης υπογραφής κλαδικών ΣΣΕ και υπογραφής ΕΓΣΣΕ με κατώτατο μισθό τα 751€,
  • Καμία απόλυση εργαζομένων, πάλη και αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς που επιβάλλεται από τα αφεντικά σε βάρος εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματα τους,
  • Ενίσχυση των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, ατομικών μέσων και εργοταξιακών-εργοστασιακών,
  • Όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας

Κοζάνη 19.4.2018