Σε συγκινητικό κλίμα στο Σαραντάπορο το μνημόσυνο στη μνήμη των στρατιωτικών που χάθηκαν στο σημείο μετά την πτώση του Ελικοπτέρου Χιούι (Φωτογραφίες)

19 Απριλίου 2018
21:57

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Σαραντάπορο το μνημόσυνο στη μνήμη των στρατιωτικών που χάθηκαν στο σημείο μετά την πτώση του Ελικοπτέρου Χιούι που πήγαινε προς την Κοζάνη, πριν ακριβώς από έναν χρόνο, στις 19 Απριλίου 2017.

Οι δυνάμεις έρευνας και διάσωσης εκείνο το πρωινό εντόπισαν ζωντανή τη Αρχιλοχία, Βασιλική Πλεξίδα και νεκρούς τους υπόλοιπους τέσσερις επιβαίνοντες. Νεκροί ανασύρθηκαν, ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής. Σήμερα επιτελείς των Ενόπλων δυνάμεων, η διασωθείσα Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, οι συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν και πλήθος κόσμου βρέθηκαν σήμερα στο τόπο της τραγωδίας που έχει στηθεί μνημείο για να τιμήσουν τους αξιωματικούς που έφυγαν εκείνο το μοιραίο πρωινό.

Δείτε εικόνες από την τελετή: 

Ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης ΣτεφανήςΟ Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής

Η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, που επέβαινε στη μοιραία πτήσηΗ Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, που επέβαινε στη μοιραία πτήση

Η Αρχιλοχίας Βασιλική ΠλεξίδαΗ Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα

Aγημα της Αεροπορίας Στρατού αποδίδει τιμές Aγημα της Αεροπορίας Στρατού αποδίδει τιμές

Οι οικογένειες των στρατιωτικώνΟι οικογένειες των στρατιωτικών

Πηγή φωτό: Ιntimnews.gr

Πηγή Πληροφοριών: larissanet.gr

3 σχόλια

  • Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ!
    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ!!!

  • πιλότοι της βουλγάρικης αεροπορίας,είχαν αρνηθεί να πετάξουν μαχητικά,λόγω παλαιότητας των αεροσκαφών,κάτι αντίστοιχο θα έπρεπε να γίνει και στην συγκεκριμένη και πολλές άλλες περιπτώσεις…να έκοβαν το λαιμό τους και τις μίζες να έπερναν καινούργια…το ανθρώπινο δυναμικό δεν μπορεί να αντικατασταθεί,τα ελικόπτερα μπορούν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.