ΟΑΕΔ: Η προκήρυξη και οι θέσεις εργασίας αναλυτικά για 24.251 προσλήψεις – Δείτε τον αριθμό των θέσεων στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου & Σερβίων – Βελβεντού

24 Ιανουαρίου 2017
21:59
Κανένα σχόλιο

Η προκήρυξη και οι θέσεις αναλυτικά για 24.251 προσλήψεις σε δήμους – Εκδόθηκε σήμερα το πρωί η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την νέα κοινωφελή εργασία σε 274 δήμους της χώρας και 24.251 προσλήψεις με οκτάμηνα. Οι αιτήσεις ανοιξαν στις 10:00 σήμερα το πρωί και η ηλεκτρονική αίτηση θα παραμείνει ανοικτή εως την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι. Αρκετά τα προβλήματα στο Oaed.gr απο τους χιλιάδες αιτούντες.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του ΟΑΕΔ η μακρά ύφεση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία έχει επηρεάσει αρνητικά τα μεγέθη της απασχόλησης και της ανεργίας, τα οποία επιδεινώθηκαν με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Τα νέα προγράμματα είναι 8μηνης διάρκειας και απευθύνονται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους. Η Δράση έχει ως διττό στόχο αφενός την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας (παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και κατάρτιση).

Πέρα δε από την αντιμετώπιση της ανεργίας και την επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας, στοχεύουν και στην προαγωγή της κοινής ωφέλειας σε τοπικό επίπεδο, μέσω της σύζευξης των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών. Η κοινωφελής εργασία που θα παρέχεται μέσα από τα προγράμματα θα ενέχει το στοιχείο της παραγωγικότητας, θα προσθέτει οικονομική αξία ή θα προσδίδει σαφές κοινωνικό όφελος.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε -τουλάχιστον- μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους
5. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
6. εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
7. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), πρώην «Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος».

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (03-02-2017) έχουν μόνο οι δυνητικά ωφελούμενοι α) άνεργοι μονογονεϊκών οικογενειών, β) άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κανονικοί άνεργοι στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και γ) οι εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΑΕΔ.

Οι άνεργοι που θα συμμετάσχουν σε αυτά θα απασχοληθούν στην υλοποίηση έργων που θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα όσον αφορά τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών. Τα έργα αυτά επιλέγονται από τους ίδιους τους Δήμους που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ανάλογα με τις ανάγκες τους, και στοχεύουν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε φορείς του δημόσιου τομέα που έχουν καθημερινή και άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση πολιτών, τη συντήρηση και αναβάθμιση κοινωνικών υποδομών, την αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών, τη βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη της τοπικής
αγοράς.

Έχοντας υπόψη το παραπάνω θεσμικό πλαίσιο, υλοποιείται με συγχρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 και χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Ν. 4152/2013 ως ισχύει», η δράση με τίτλο «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ) ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ, ΓΙΑ 24.251 ΘΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ».

Η δράση αυτή αποσκοπεί:
στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων,
στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων,
στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών
στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης στην βελτίωση των υποδομών των Δήμων στην αναβάθμιση των προσόντων των ανέργων
στη σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

Η ανωτέρω δράση είναι Έργο, η οποία κατά το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος της εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, και κατά το σκέλος που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους ορίζεται από το πλαίσιο που θέτει η υποπαράγραφος ΙΔ1, της παραγράφου ΙΔ, του άρθρου πρώτου, Ν. 4152/2013, ως ισχύει σήμερα.

Αναλυτικότερα, η παρούσα δράση υλοποιείται, ως προς το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος της με τη μορφή επιχορήγησης προς τον ΟΑΕΔ από το ΠΔΕ σύμφωνα με τα παραδοτέα του έργου, όπως αυτά εξειδικεύονται στην παρούσα Δημόσια Πρόσκληση, και ως προς το σκέλος το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, με επιχορήγηση προς τον ΟΑΕΔ από τον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εντός του ύψους των πιστώσεων που θα προβλεφθούν στον Κρατικό Προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2017 για επιχορήγηση στον ΟΑΕΔ.

Η δράση «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» απευθύνεται στο σύνολο των Δήμων της χώρας κατά το συγχρηματοδοτούμενο οκτάμηνης διάρκειας σκέλος της, εκτός α) των Δήμων που συμμετέχουν στις Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ με αριθ. 7/2016 και 10/2016 και β) των Δήμων της χώρας που υπάγονται στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου και κατά το επίσης οκτάμηνης διάρκειας σκέλος που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους η παρούσα δράση απευθύνεται α) στους Δήμους της χώρας που υπάγονται στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, εκτός των Δήμων που συμμετείχαν στις Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ με αριθ. 7/2016 και 10/2016 και β) στους 51 Δήμους που συμμετείχαν στις Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ με αριθ. 7/2016 και 10/2016 μόνο στις ειδικότητες που εμπίπτουν στους τομείς αρμοδιότητας των υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του ΥΠΕΚΑΑ.

δείτε όλη την προκήρυξη εδω

δείτε εδώ αναλυτικά ειδικότητες και θέσεις

Παράρτημα I (Αριθμός διατιθέμενων θέσεων ανά Επιβλέποντα Φορέα, Υπηρεσία τοποθέτησης και ειδικότητα)

Παράρτημα II (Προσοντολόγιο)

Παράρτημα III (Προσοντολόγιο)

Οι θέσεις ανα δήμο

these545

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.