Επιστολή του Επιμελητηρίου Κοζάνης στον Πρόεδρο της ΔΕΗ ΑΕ για να συμπεριληφθεί το «Μάρμαρο Κοζάνης» στις τεχνικές προδιαγραφές των έργων της μονάδας «Πτολεμαΐδα V»

30 Απριλίου 2018
14:39

Επιστολή στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της; ΔΕΗ Α.Ε., κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, έστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, κ. Νικόλαος Σαρρής, με την οποία ζητά να συμπεριληφθεί το «Μάρμαρο Κοζάνης» στις τεχνικές προδιαγραφές των έργων της μονάδας «Πτολεμαΐδα V». Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης εξορύσσεται και επεξεργάζεται από δεκάδες επιχειρήσεις μαρμάρου, που δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή Σερβίων – Τρανοβάλτου, το περίφημο «Λευκό Μάρμαρο Κοζάνης». Το μάρμαρο της περιοχής μας θεωρείται ένα από τα πλέον ποιοτικά φυσικά λευκά και σκληρά μάρμαρα διεθνώς και τα προϊόντα του, όπως τα πλακίδια δαπέδου και άλλων επιφανειών, συνδυάζουν την πολυτέλεια και την ανθεκτικότητα στο χρόνο, ενώ η τιμή τους παραμένει ανταγωνιστική σε σχέση με άλλα μάρμαρα της χώρας μας.

Επειδή έχουμε διαπιστώσει ότι, προφανώς εκ παραδρομής, δεν συμπεριλαμβάνεται το «Μάρμαρο Κοζάνης» στις τεχνικές προδιαγραφές των έργων που διενεργεί η εταιρεία σας για την κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδα V», οι εργασίες της οποίας βρίσκονται σε εξέλιξη τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ απεναντίας όπου απαιτείται από τις προδιαγραφές των έργων μάρμαρο, αναφέρεται το «τύπου Καβάλας», παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στη λήψη των αποφάσεων που απαιτούνται ώστε να συμπεριληφθεί και το «Μάρμαρο Κοζάνης» στις σχετικές μελέτες. Θεωρούμε ότι το «τύπου Καβάλας» ουδόλως παραπέμπει στο σκληρό λευκό Μάρμαρο Κοζάνης, δεδομένου ότι τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά είναι διαφορετικά, και για το λόγο αυτό παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την υλοποίησή του αιτήματός μας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στους βιοτέχνες μαρμάρου – μέλη του Επιμελητηρίου μας να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς των έργων που υλοποιεί η ανάδοχος εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε για την κατασκευή της 5ης Μονάδας της ΔΕΗ ΑΕ της γνωστής ως «Πτολεμαΐδα V» .

Για τις ενέργειές σας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων .

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Κοζάνης Νικόλαος Σαρρής».

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.