Γιάννης Θεοφύλακτος – Εξέταση Π. Πολάκη: “Τo πάρτι του ΚΕΕΛΠΝΟ”

3 Μαΐου 2018
15:48

Με αναφορά σε επιχειρηματία στη Γερμανία καταγόμενου από το Νομό Κοζάνης, ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (Σύριζα) κ. Γιάννης Θεοφύλακτος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “στην περίοδο των παχιών αγελάδων μπορεί να ήταν ανεκτό ένα 5-10% διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, (όχι όμως 30, 40 και 50%, όπως βλέπουμε στο ΚΕΕΛΠΝΟ), όμως μετά την πτώχευση της χώρας και την εφαρμογή σκληρών μνημονίων δεν είναι ανεκτό να σπαταλάται ούτε 1 ευρώ”.

Ο κ. Παύλος Πολάκης, αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, ήταν αποκαλυπτικός, απαντώντας στις ερωτήσεις του Βουλευτή κ. Γιάννη Θεοφύλακτου, κατά την εξέτασή του στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία και συγκεκριμένα σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Θεοφύλακτος ρώτησε χαρακτηριστικά:

“Μήπως το Σ.Δ.Ο.Ε., το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας που κάνανε αυστηρούς ελέγχους και βρήκανε τόσα σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι κομματικά όργανα του Συριζα;”

“Όχι βέβαια, πρόκειται για Ανεξάρτητες Αρχές”, απάντησε ο κ. Πολάκης και μάλιστα ανέφερε ότι ο Γενικός Επιθεωρητής του Σ.Ε.Υ.Π. διορίστηκε επί Ν.Δ. από τον πρώην Υπουργό Υγείας κ.Βορίδη!

Ο Γιάννης Θεοφύλακτος ρώτησε τον Παύλο Πολάκη σχετικά με το δάνειο των 200 εκατομμ. ευρώ που είχε λάβει το ΚΕΕΛΠΝΟ παρά το ότι κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν απο τον κανονισμό του, τονίζοντας ότι από τα 18 εκ. εμβόλια που αγοράστηκαν χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα 350 χιλιάδες (!)

Ο Αναπλ. Υπουργός Υγείας υπήρξε άκρως αποκαλυπτικός: με πρόσχημα την επερχόμενη επιδημία γρίπης στη χώρα και κατόπιν πιέσεων πρώην Υπουργών όπως ο κ.Αβραμόπουλος, χορηγήθηκε το δάνειο αυτό με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου, χωρίς κάτι τέτοιο να επιτρέπεται και χωρίς τελικώς να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό για τον οποίο αγοράστηκαν.

Κατόπιν ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρθηκε σε οικονομικές συναλλαγές που συνέβησαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίες κυριολεκτικά ανταποκρίνονται πλήρως στη λαϊκή παροιμία: ”Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει”.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε: (1) στα χρήματα τα οποία δόθηκαν απο το ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΟΚΑΝΑ την περίοδο κατά την οποία η Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Μαλλιώρη ήταν ταυτόχρονα και Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ! Και μάλιστα επρόκειτο για όσα περίσσεψαν από το δάνειο των 200 εκ. € των εμβολίων και τελικά δεν αξιοποιήθηκαν καν από τον ΟΚΑΝΑ όπως συμφωνήθηκε.

      1. στα χρήματα (850.000 ευρώ) τα οποία δόθηκαν απο το ΚΕΕΛΠΝΟ στη Μητρόπολη Καισαριανής (!) για διενέγεια μικροβιολογικών εξετάσεων σε πρόσφυγες όταν ο Μητροπολίτης Kαισαριανής ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ. Και σαν να μην έφτανε αυτό οι εν λόγω εξετάσεις έγιναν σε μικροβιολογικό εργαστήριο ιδιοκτήτρια του οποίου ήταν άλλο μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ!!

      2. στη φωτογραφική προκήρυξη για το νέο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ,

      3. σε δικογραφίες που αφορούσαν άμεσα το ΚΕΕΛΠΝΟ και έχουν περιέργως εξαφανισθεί.

        Ο Π. Πολάκης επιβεβαίωσε πλήρως τις αναφορές του Γιάννη Θεοφύλακτου, Βουλευτή Ν. Κοζάνης, ενώ ταυτόχρονα προσέθεσε νέα στοιχεία για την κακοδιαχείριση που γινόταν στο ΚΕΕΛΠΝΟ όπως το ότι τα χρήματα που πήρε η Μητρόπολη Καισαριανής δεν χρησιμοποιήθηκαν μόνο για τις εξετάσεις αλλά για ίδιο πλουτισμό, καθώς επίσης το ότι ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΚΑΝΑ προσπαθούν να καθυστερήσουν την έρευνα ανταλλάσσοντας συνεχώς μεταξύ τους άσκοπες αναφορές.

Κλείνοντας ο Αναπλ.Υπουργός απάντησε ότι για τέτοιας σοβαρότητας ζητήματα σαφώς και ενημερωνόταν ο εκάστοτε Υπουργός Υγείας, επιβεβαιώνοντας έτσι τον κ. Θεοφύλακτο ότι για όσα συνέβησαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρχε γνώση και συναπόφαση της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται (τεράστια πολιτική ευθύνη – πιθανόν και ποινική).


Η εξέταση του αν. Υπουργού Υγείας από τον Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Θεοφύλακτο εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=XFTplVfT1r8&t=9s

Με εκτίμηση,

Από το γραφείο του βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ),

Γιάννη Θεοφύλακτου

32 σχόλια

  • Δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ: 32 εκατομμύρια για εμβόλια για τη γρίπη και 17 εκατομμύρια για αντι-ικα φάρμακα, τηλεοπτική διαφήμιση για το αντιπνευμονιοκοκκικό εμβόλιο μαζί με την Pfizer, αγορά κρεβατιών μόνιτορ για τις ΜΕΘ 2.800.000 ευρώ, χρηματοδότηση ενημερωτικής εκστρατείας για τη γρίπη 2.844.000 ευρώ, λειτουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής για τη γρίπη 3.100.000 ευρώ, λειτουργία γραμμής το 2010 600.000.000 ευρώ, ενημερωτική εκστρατεία το 2010 1.800.000 ευρώ, ΟΚΑΝΑ 10.000.000 ευρώ, χωρίς υπουργική απόφαση, δαπάνες για δράσεις για τον ιό του Δυτικού Νείλου 4. 629.000 ευρώ, ιατρονοσηλευτκό προσωπικό για τις ΜΕΘ 16 εκατομμύρια ευρώ. Τα συμπεράσματα δικά σας……….

    • μια σειρά από ποσά …… ???
      Το δικαστήριο τι λέει?

      αγορά κρεβατιών μόνιτορ μεθ 2.8 εκ ευρώ (ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ)
      ιατρονοσηλευτκό προσωπικό ΜΕΘ 16 ΕΚ. ευρώ (ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ)
      ΚΛΠ
      ΕΒΓΑΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ?

      ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΙΕΣΗ ΨΕΥΔΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ??

  • Άιντε ρ Θεοφύλακτε που νομίζεις ότι θα ξεχάσουμε τα μνημόνια που ψήφισες και τη Δεη που ξεπουλήσατε όλοι οι απίθανοι τύποι που προκύψατε σαν ανέκδοτο που έγινε τραγωδία… θυμήθηκες ν πεις για το κεελπνο που ο Πολάκης τι μια μέρα έλεγε οτι έλειπαν 280 εκ και την άλλη 180εκ…. καραγκιοζιλίκια …

      • Εσένα σου λέει τίποτε ότι τίποτε δεν αποδείχθηκε τελικά και ο βασικός μάρτυρας είπε οτι τον πίεσαν και τον εκ φόβιζαν για να πει αυτά που κατήγγειλε ; και μετα απλά έμεινε ο Πολάκης να παίζει θέατρο με τον Θεοφύλακτο;

      • Η προσφορά του στη Δυτική Μακεδονία είναι ανεκτίμητη (μνημόνιο, πώληση της ΔΕΗ και γενικά “ναι σε όλα”).

  • Ναι στο να πουληθούν νερά – αεροδρόμια , ναι στο να πουληθεί η ιστορία της Μακεδονίας , ναι στους πλειστηριασμούς και πρώτης κατοικίας , ναι στο να πουληθεί η ΔΕΗ κλπ . Και έχετε το θράσος και μιλάτε εσείς οι επαγγελματιες σχολιαστές του Γιάννη . Ο Γιάννης που κάνει τα πάντα και ψηφίζει τα πάντα με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον

  • ολα αυτά καλά τα λες ομως θύμισε μας τη ελεγες προ εκλογών και μας πήρατε την ψήφο. πείτε μας τα τοτε αντημνημονιακα σας. τον ΕΜΦΙΑ δήλωνε πως δεν τον είχε πλήρωση πότε ο κύριος Τσίπρας τότες δεν ηταν παράνομος ο κύριος αυτος.

    • Εμ βέβαια από κάτι τέτοια κι άλλα τόσα πουλήθηκε η περιουσία της χώρας, για να καλύψουμε αυτές τις ζημιές

  • Στην επίσημη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους gia to KEEΛΠΝΟ αναφέρονται τα εξής ευρήματα:

    Παντελής έλλειψη θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας αλλά και χωρίς κανονισμό προμηθειών.
    Προβληματική οργάνωση υπηρεσιών ως προς τη δομή, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες.
    Μη τήρηση λογιστικών βιβλίων και Μητρώου Δεσμεύσεων.
    Προσλήψεις οι οποίες δεν εξασφαλίζουν αντικειμενικότητα και διαφάνεια ως προς τη διαδικασία.
    Μεγάλος αριθμός απασχολούμενων σε τομείς πέραν του σκοπού του φορέα.
    Μη νόμιμες και αχρεώστητες καταβολές αποδοχών σε προσωπικό και απασχολούμενους, όπως και χορήγηση επιδομάτων που δεν προβλέπονται.
    Πλήρης ανυπαρξία διαδικασιών για την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών. Απο το Γ.Λ.Κ.

  • Άδωνις και Αβραμόπουλος είχαν μετατρέψει το ΚΕΕΛΠΝΟ σε κέντρο διασπάθισης δημόσιου χρήματος.Ναι,ναι μέσα στην κρίση.Όταν μας έλεγαν υπομονή λαέ…προσπαθούμε….

  • Ταχύτατοι οι πρώτοι δύο… Απάντησαν ο μεν πρώτος 2 λεπτά και ο δεύτερος 3 λεπτά μετά τη δημοσίευση του άρθρου. Ετοιμόλογοι αν μη τι άλλο…

  • ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ “ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ”
    ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΒΓΑΛΕ ΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑ.

    • Οχι στους τζαμπα μαγκες, οχι στους κλεφτες, οχι σ’ αυτους τους πολιτικους που μας βαλανε συνειδητα στη κριση. Ναι να αποδοθουν ευθυνες σε οσους αποδεδειγμενα καταχραστηκαν δημοσιο χρημα Ελληνα φορολογουμενου.

  • θα βάλετε κανέναν φυλακή για το πάρτυ στην υγεία;θα εισπράξει τίποτα το δημόσιο από την χασούρα;η μόνο κάνετε εξεταστικές και προανακριτικές για να παίρνετε υπερωρίες;.

    • Το μόνο που θα γίνει με την εξεταστική είναι να αυξηθεί ο τραπεζικός λογαριασμός τον ατόμων που συμμετέχουν στην διερεύνηση

  • Έχεις γίνει πολύ κουραστικός , σε μια έρευνα με πολλά ύποπτα σημεία με μάρτυρες να βγαίνουν και να λένε ότι πιεστήκαν για να πουν αυτά που είπαν με μάσκες κλπ Μια τέτοια έρευνα αναπαράγεις Γιάννη μια φορά την εβδομάδα , μακάρι να έκανες κάτι ουσιαστικό αλλά σαν δικηγόρος έχεις μάθει στην αερολογία

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.