Ανήλιες μέρες… (Γράφει η Δήμητρα Ν. Παπανικολάου)

7 Μαΐου 2018
15:14
Κανένα σχόλιο

Και δεν ήταν όλες οι μέρες μου ηλιόλουστες. Υπήρχαν αυτές οι μέρες που ο ήλιος κρυβόταν ή ίσως τον έκρυβα εγώ η ίδια γιατί όλο και κάτι με στεναχωρούσε. Ίσως να ήταν εκείνος ο χωρισμός που έφταιγε, ίσως πάλι οι αναποδιές που νόμιζα ότι μόνο σε μένα τύχαιναν, ίσως γιατί δεν είχα αυτό που ήθελα.

Και ναι δεν το έκρυβα. Σαν μια άλλη μελοδραματική Σκάρλετ μιλούσα με τον πόνο μου, έψαχνα τις αιτίες, σκάλιζα τις πληγές παρόλο που ήδη πονούσαν και δεν έλεγαν να κλείσουν. Και ερχόσουν εσύ να με μαλώσεις, να με κρίνεις για την συμπεριφορά μου. Να μου υπενθυμίσεις τι είναι σωστό και τι λάθος και κυρίως τι θα έκανες αν ήσουν στη θέση μου.

Σκέφτηκες όμως αν αυτό είναι που θέλω να ακούσω; Μια ακόμα κριτική; Μια ακόμα συμβουλή; Αν ήσουν στη θέση μου ίσως να μην συνέβαιναν όσα συνέβησαν, το σκέφτηκες αυτό; Κι αν μπορούσα να αντιδράσω όπως εσύ, μήπως ήμουν εσύ και όχι εγώ; Πως το έλεγε αλήθεια ο Αττίκ στο τραγούδι του; Δεν είναι όλες οι καρδιές το ίδιο καμωμένες, ούτε όλες οι ομορφιές στο κόσμο δίκαια μοιρασμένες… Δώσε μου λίγο χρόνο, άσε να ζήσω τον πόνο μου, μην φοβάσαι ο χρόνος θα κάνει το θαύμα του, το χαμόγελο θα επιστρέψει και ένα είναι σίγουρο… αύριο ο ήλιος θα φωτίσει και πάλι.

Δήμητρα Ν. Παπανικολάου

Χημικός – Μηχανικός

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.