Οδηγίες

0 από 7 βήματα ολοκληρώθηκαν

  1. Βράζουμε το κοτόπουλο μαζί με ένα κρεμμύδι. Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια και τις σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το νερό, το ξύδι, το σπορέλαιο και αλεύρι μέχρι που να έχουμε μία μέτρια σε υφή ζύμη. Όταν είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε δύο μέρη και ανοίγουμε φύλλα σε μέτριο πάχος.
  3. Βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου και αρχίζουμε το δίπλωμα (η διαδικασία υπάρχει αναλυτικά στο βίντεο).
  4. Βάζουμε τις μπάλες πάνω σε αλευρωμένο σκεύος και τις αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το βούτυρο (περίπου μισή ώρα).
  5. Στο μείγμα με το κοτόπουλο προσθέτουμε τις πιπεριές, τα αυγά, κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε καλά. Όταν οι μπάλες είναι έτοιμες τις ανοίγουμε φύλλα λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθος του ταψιού που θα κάνουμε την πίτα.
  6. Λαδώνουμε καλά το ταψί, βάζουμε το κάτω φύλλο και βουτυρώνουμε. Καλύπτουμε την επιφάνειά του με το κρύο μείγμα. Βάζουμε το πάνω φύλλο, βουτυρώνουμε καλά την περίμετρο και γυρνάμε τα φύλλα για να κάνουμε κόθαρο.
  7. Βουτυρώνουμε όλο το πάνω φύλλο, χαράζουμε στο σχήμα που θέλουν να έχουν τα κομμάτια και ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι που να ροδίσει.