Την Παρασκευή 27 Απριλίου, το 3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας επισκέφτηκε τους Μύλους Χρηστίδη. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος που εκπονεί ένα τμήμα της Β΄Γυμνασίου. Αν και το σχολείο έχει επισκεφτεί και άλλες τοπικές επιχειρήσεις, ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκε τη συγκεκριμένη.
Αφού έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις, την προκαθορισμένη ώρα, το τμήμα της Β΄γυμνασίου, μαζί με δύο εκπαιδευτικούς ,που είναι υπεύθυνοι του προγράμματος , βρέθηκε στους Μύλους Χρηστίδη. Στην αυλή , υποδέχθηκε τα παιδιά και τους συνοδούς τους, η κ. Ελπίδα Σαμαρά , μέλος της οικογένειας Χρηστίδη. Η ζεστή υποδοχή συνοδευόταν από μια ξενάγηση ,η οποία έδωσε γνώσεις στα παιδιά για την επιχειρηματικότητα ,γενικά, στην περιοχή και έπειτα για την ίδια την επιχείρηση «Χρηστίδη». Συγχάρηκε, μάλιστα , η κ. Σαμαρά όλους για την επιλογή του σχολείου να επισκεφθεί τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή και την αναδεικνύουν. Οι μαθητές γνώρισαν και την ιστορία των Μύλων Χρηστίδη, που υπάρχουν στην περιοχή από τη δεκαετία του 1920 (1926).
Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο εσωτερικό των Μύλων, οι οποίοι είναι οι πιο σύγχρονοι που υπάρχουν (του 2002)και τα πάντα γίνονται αυτοματοποιημένα. Μάλιστα, οι μαθητές, εντυπωσιάστηκαν, όταν τέθηκε σε λειτουργία το μηχάνημα που συσκευάζει το αλεύρι. Στο τέλος, συζήτησαν με την κ. Σαμαρά , έκαναν ερωτήσεις, έλυσαν τις απορίες τους, ενώ ο κ. Χρηστίδης είχε έτοιμο και το δωράκι τους. Όλοι οι μαθητές πήραν από μια συσκευασία αλεύρι των 3 κιλών και οι καθηγήτριες από μια των 5 κιλών, για να μην ξεχάσουν αυτή την πραγματικά ωραία εμπειρία. Οι αναμνηστικές φωτογραφίες, στο τέλος και τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών, δείχνουν πόσο , πραγματικά, το απόλαυσαν.
Ευχαριστούμε τον κ. Χρηστίδη και την κ. Σαμαρά για την , πραγματικά, αξέχαστη εμπειρία.
Η Διεύθυνση
και οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου