Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σιάτιστας “Μανούσεια”, την Κυριακή 13 Μαϊου 2018, στο Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας, η εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης του έργου του Νίκου Ψημμένου Καθηγητή Νεοελληνικής Φιλοσοφίας Ποιητή, Συλλέκτη, Φιλότεχνου, Δωρητή.

 

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Παναγιώτης Μάνιος, πρόεδρος της βιβλιοθήκης Σιάτιστας και ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γιώργος Κουζιώνης Διευθυντής Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Βοϊου, η κα Δήμητρα Β. Καραγιάννη Φιλόλογος–Συγγραφέας και η κα  Ανδρομάχη Μπουσταντζή Διευθύντρια Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Σιάτιστας “Μανούσεια”.

Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο κ. Π. Μάνιος πρόεδρος της βιβλιοθήκης Σιάτιστας στον κ. Ν. Ψημμένο και στην κα Μαλαματή Βούρου, σύζυγο του Ν. Ψημμένου δόθηκε μια ανθοδέσμη από την διευθύντρια της βιβλιοθήκης Σιάτιστας κα Α. Μπουσταντζή.

 

Ακόμη ο κ. Ν. Ψημμένος έκανε δωρεά στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας ένα πίνακα ζωγραφικής με την Γεράνεια, έτσι όπως δεν την έχετε ξαναδεί, του Σιατιστινού ζωγράφου Kώστα Ντιό και στον K. Ντιό έδωσε έναν πίνακα αφηρημένης τέχνης πριν 30 χρόνια, έτσι ώστε, όπως είπε, ο K. Ντιός να περάσει από την αντικειμενική στην αφηρημένη τέχνη.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας “Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου” με το Σύνολο Ευρωπαϊκής Ορχήστρας με θέμα: «Ο Χατζιδάκις συναντά τον Ravel» υπό την διευθυνση της κα Α. Ντοσιοπούλου.

 Γ.Γ. Siatista-Info