“Το Σύνδρομο του επιζήσαντα” (Όρος της ψυχολογίας.Παρατηρείται πολύ συχνά σε άτομα που έχουν βιώσει κάποιο πολύ έντονο τραυματικό γεγονός, όπως πόλεμο γενοκτονία, φυσική καταστροφή κλπ. Το σύνδρομο αυτό χαρακτηρίζεται από έντονες τύψεις καθώς και ενοχές οι οποίες προέρχονται από την υποσυνείδητη,εσφαλμένη αντίληψη του ατόμου που επέζησε, ότι δεν θα έπρεπε να είχε επιζήσει από τη στιγμή που οι άλλοι γύρω του έχασαν τη ζωή τους.) Λίγα λόγια για την παράσταση: Μια σπονδυλωτή ροή αφηγήσεων και ερμηνειών στο μαύρο φόντο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας, της Αρμενίας και Ασσυρίας σε τρεις χρόνους:

α) το χρόνο της αθωότητας,

β) στο χρόνο της απώλειας,

γ) στο σήμερα. Κείμενα, μουσικά χρώματα και μυρωδιές Πόντου, Μικρασίας, Αρμενίας , Ασσυρίας. Αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων που επέζησαν από την κόλαση.

Επέζησαν, προχώρησαν, έδωσαν ζωή φορώντας τη μνήμη, μετατρέποντας την απώλεια σε δύναμη!

Παίζουν: Θεώνη Κοσμά, Ιωάννα Σπασόγλου, Ζηνοβία Ανανιάδου, Γιώργος Συμεωνίδης, Παίζουν και τραγουδούν: Αγγελική Παμπουκίδου, Νατάσα Τσακιρίδου, Λύρα Τραγούδι: Θοδωρής Κοτίδης, Κανονάκι: Δημήτρης Βασιλειάδης, Μουσική επένδυση: Θοδωρής Κοτίδης, Μουσική επεξεργασία: Χρήστος Κεμανετζίδης, Φωτισμοί: Μάκης Μαριάδης, Studio ηχογραφήσεων: Παναγιώτης Πεκερίδης, Art video:Ανδρέας Μητρούσης, Σκηνικά: Γιώργος Σαφίλι, Σκηνοθεσία-επιλογή κειμένων: Γιώργος Συμεωνίδης.

Ένας φόρος τιμής στην μνήμη,στο δικαίωμα και την υποχρέωση για μνήμη…

Ο Π.Σ. Ανατολικού “Η Ανατολή” και ο Π.Σ. Πενταβρύσου “Ο Διγενής” σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την παράσταση “ΤΟ ΣΎΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΖΉΣΑΝΤΑ” της θεατρικής ομάδας ΚΟΛΧΙΣ, την οποία παρουσιάζουν στα πλαίσια για την 19η Μαίου, ήμερα της Ποντιακής γενοκτονίας.