Ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης με την ερμηνεία του και η Ειρήνη Σαχταρίδου με το αγγείο της, μας παρασύρουν σε μια απρόβλεπτη μουσική παραδοσιακή περιπέτεια, έχοντας στο πλευρό τους  μια σπουδαία ομάδα συνεργατών και μας παρουσιάζουν το μουσικό άλμπουμ ΣΕΒΤΑΛΟΔΑΡΜΕΝΟΝ, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΙΟΥ 2018 και ώρα 22.30, στο D.A.D.A. NIGHT CLUB στην Κοζάνη, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό.

 

Αμέσως μετά την παρουσίαση, τη σκυτάλη παίρνουν επί σκηνής για ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ, κορυφαίοι εκφραστές της ποντιακής μούσας που θα δώσουν το παρόν, τιμώντας τους συντελεστές του άλμπουμ ΣΕΒΤΑΛΟΔΑΡΜΕΝΟΝ.

ΤΡΑΓΟΥΔΙ:ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΤΑΚΙΔΗΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ, ΤΑΣΟΣ ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ
ΛΥΡΑ:ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ,ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ,ΜΠΑΜΠΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΚΛΑΡΙΝΟ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΓΓΕΙΟ:ΣΩΤΗΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
ΚΡΟΥΣΤΑ:ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΛΙΔΗΣ

ΝΤΑΟΥΛΙ:ΠΑΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ
ΠΛΗΚΤΡΑ: ΡΗΓΑΣ ΜΠΟΓΔΑΝΗΣ,ΓΙΩΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Δημοσιογράφος Βάσω Αννουλίδου.

Το μουσικό άλμπουμ ΣΕΒΤΑΛΟΔΑΡΜΕΝΟΝ αποτελείται από οχτώ παραδοσιακά τραγούδια, επιτραπέζια και σε ρυθμό τικ, τα δύο εκ των οποίων απέδωσαν εξαιρετικά ο Γιάνης Σανίδης και ο Μιχάλης Παρχαρίδης με τη λύρα και μια διασκευή με ηχόχρωμα Μαύρης Θάλασσας/Karadeniz.

Σαν ανοιξιάτικο αεράκι που φυσά πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, με τίτλο «Αγαπώ ντο αγαπάς»,θα  μας ερμηνεύσει μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, ο οποίος αντλεί συνεχώς έμπνευση από το παραδοσιακό τραγούδι, τους στίχους του οποίου υπογράφει ο ίδιος, σε μουσική δανεισμένη από ένα σπουδαίο Τούρκο Μαυροθαλασσίτη καλλιτέχνη το Şükrü Güler.

Το ερωτικό αυτό τραγούδι λοιπόν «Αγαπώ ντο αγαπάς», ενορχηστρώνεται με σεβασμό και δημιουργική ματιά, από το Ρήγα Μπογδάνη, ο οποίος αποδεικνύει και με αυτό το τραγούδι τη συνθετική του ικανότητα, ενώνοντας με άμεσο τρόπο παρελθόν και παρόν και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό το videoclip αυτού, με πρωταγωνιστές τη Σοφία Σαχταρίδου και το Βαγγέλη Παπαγεωργόπουλο, το βράδυ της 18ης Μάη στο D.A.D.A. NIGHT CLUB, με τη σκηνοθετική υπογραφή και επιμέλεια του Κινηματογραφιστή Τρύφωνα Ζήση, και της εταιρίας τηλεοπτικών παραγωγών REC PRODUCTIONS.

Συμπράττουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο, βάζοντας τις ξεχωριστές μουσικές τους πινελιές, στο νέο τραγούδι «Αγαπώ ντο αγαπάς»  ο Δημήτρης Κυνηγόπουλος στη λύρα, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στη χειλιαύρι, η Ειρήνη Σαχταρίδου στο αγγείο και ο Κωνσταντίνος Φουλίδης στα κρουστά.

Στα υπόλοιπα τραγούδια, τους στίχους έγραψαν ο Κώστας Διαμαντίδης, ο Νίκος Σωτηριάδης, ο Λευτέρης Κοκκινίδης, ο Κώστας Τσιλφίδης, ενώ υπάρχουν και παλιές καταγραφές διστίχων που διασώθηκαν από το Φιλάρετο Αμαραντίδη από τον Άγιο Δημήτριο της Κοζάνης και τη Μάγδα Τογρίδου από το Χρυσοκέφαλο της Δράμας.

Η μίξη και το mastering ολοκληρώθηκε το Μάη του 2018, από το Δημήτρη Κυνηγόπουλο, και η εγγραφή έγινε στο ARK REC STUDIO στην Πτολεμαΐδα. Στο ένθετο της έκδοσης φιλοξενούνται όλα τα τραγούδια με επεξηγηματικό λεξιλόγιο την επιμέλεια των οποίων και τη γραφή τους στην ποντιακή διάλεκτο, είχε ο Χριστόφορος Χριστοφορίδης , ένα εισαγωγικό  κείμενο του Δημοσιογράφου της ΕΡΤ Γιώργου Γεωργιάδη, βιογραφίες των καλλιτεχνών και των συντελεστών και φωτογραφικό υλικό.

Τη φωτογράφηση επιμελήθηκε ο Χρήστος Λαμπριανίδης.

Τη γραφιστική επιμέλεια, τις εκτυπώσεις και την επικοινωνιακή υποστήριξη, έχει η εταιρία MEDIACAST ADV. των αδελφών Χατζηνικολάου και η Ευγενία Σταυρίδου.

Το σχεδιασμό ήχου, την ηχοληψία και το χειρισμό φώτων, στην εκδήλωση της παρουσίασης θα έχει ο  Ζήσης Λουκάς (LOUCAS SOUND/LOUCAS LED).

ΣΕΒΤΑΛΟΔΑΡΜΕΝΟΝ…Αδιαμφισβήτητα μία μουσική παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κάνεις!!!

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018  & ώρα 22.30 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ στο  D.A.D.A. NIGHT CLUB στην Κοζάνη (Κεντρικός Πεζόδρομος)    ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6981 289910 & 6972 251066