Η πρόταση κυβερνητικού στελέχους, να γίνει κέντρο φιλοξενίας το στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη» στη Νεάπολη, στην περίπτωση που καταλήξει σε απόφαση της κυβέρνησης και υλοποιηθεί, θα σηματοδοτήσει κυριολεκτικά την αρχή του τέλους από κάθε άποψη για τον τόπο μας, καθώς ήδη γνωρίζουμε τις συνέπειες που προκλήθηκαν στις περιοχές που λειτουργούν εδώ και καιρό ανάλογα κέντρα.

Επιπλέον οι εγκαταστάσεις του εν λόγω στρατοπέδου δεν πληρούν ούτε τις στοιχειώδεις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας για τέτοια χρήση.

Πολύ πιο καταστροφικές βέβαια θα είναι οι συνέπειες για τη δική μας περιοχή που είναι

απομακρυσμένη, καθώς θα υποβαθμιστεί επιπλέον και θα δημιουργηθούν μη αναστρέψιμες για τον τόπο καταστάσεις.

Ήδη υφιστάμεθα τις συνέπειες προτάσεων-σκέψεων στελεχών, που εξελίχθηκαν τελικά σε κυβερνητικές αποφάσεις «για το καλό μας» , όπως το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ, η συγχώνευση του Α.Τ Νεάπολης με το Α.Τ Σιάτιστας κ.α. που σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, η οποία μας έχει πλήξει καίρια όλους επαγγελματίες και μη, μας οδήγησαν σε καταστάσεις δυσάρεστες, ώστε κυριολεκτικά με πολλή δυσκολία να καταφέρνουμε να επιβιώνουμε.

Τη δύναμή μας την αντλούμε από την αγάπη για τον τόπο μας, τον οποίο σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να δούμε να οδηγείται σε περεταίρω μαρασμό και μακροπρόθεσμα στον αφανισμό. Για άλλη μια φορά θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε την κοινωνική αναλγησία της Πολιτείας, στην περίπτωση που η πρόταση αυτή καταλήξει σε απόφαση.

Η επικείμενη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, μπορεί να παρουσιάζεται σαν ευκαιρία δημιουργίας ευκαιριών και θέσεων εργασίας για ορισμένους (ελάχιστες και σίγουρα όχι ικανές να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή, για ευνόητους λόγους), ωστόσο τα πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα που θα προκληθούν στη Νεάπολη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βοΐου, σαφώς υπερτερούν και σε καμία περίπτωση δεν αντισταθμίζεται το μοναδικό (θεωρητικό) πλεονέκτημα των ελάχιστων

θέσεων εργασίας.
Έχουμε χρέος απέναντι στους προγόνους μας, που μας έχουν αφήσει κληρονομιά τον τόπο

αυτό για τον οποίο αγωνίστηκαν τόσο, να τον διαφυλάξουμε και να προσπαθήσουμε για την ανάπτυξή του. Έχουμε χρέος να δώσουμε στα παιδιά μας έναν τόπο που θα αξίζει να ζήσουν, να έχουν τις ευκαιρίες να προκόψουν και να μείνουν σ ́ αυτόν.

Γι’ αυτό αρνούμαστε κάθε πρόταση, από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται, που να οδηγεί στη λήψη απόφασης δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στο στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη» αλλά και οπουδήποτε αλλού στη Νεάπολη Βοΐου, και επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω ενέργειες ….

Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για το καλό μας, ας μεριμνήσουν γι ́ αυτό με τις κατάλληλες προτάσεις, λαμβάνοντας και υλοποιώντας αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση της περιοχής και την ανέλιξη της τοπικής κοινωνίας και όχι στην υποβάθμισή της.

Νεάπολη 02/06/2018

Η Επιτροπή αγώνα πολιτών Νεάπολης

Πηγή tovoion.com

Πηγή tovoion.com