Πρώτος στόχος (Γράφει η Δήμητρα Ν. Παπανικολάου)

3 Ιουνίου 2018
23:02
Κανένα σχόλιο

Είναι αυτή η εποχή που ξεκινούν τα όνειρα… είναι η εποχή που η κούραση από την προσπάθεια έχει πιάσει ταβάνι και νομίζεις ότι δεν αντέχεις άλλο… είναι οι μέρες εκείνες που η αγωνία θα πιάσει κόκκινο. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι οι εξετάσεις που θα τους καθορίσουν τη ζωή και κάποιοι άλλοι ένας ακόμα σταθμός ή μια πρόκληση.

Αν είχες λοιπόν ένα μαγικό ραβδάκι ή συναντούσες το παντοδύναμο τζίνι θα ζητούσες να βρεθείς αυτόματα στην επόμενη μέρα των εξετάσεων χωρίς να χρειαστεί να τις ζήσεις; Πολύ γρήγορα μπορεί να απαντούσες καταφατικά αλλά σκέψου όμως καλύτερα. Αν δεν ζήσεις αυτή την εμπειρία δεν θα έχεις να θυμάσαι πόσο καλά τα κατάφερες να αντιμετωπίσεις το άγχος και την αγωνία, να υπερισχύσει η γνώση που κέρδισες όλα τα προηγούμενα χρόνια και να την αποτυπώσεις στο χαρτί. Δεν θα μάθεις ποτέ πως είναι να έρχεσαι αντιμέτωπος με δυσκολίες και να βγαίνεις νικητής. Αλλά κι αν δεν βγεις νικητής θα είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι πήγε στραβά και με ποιο τρόπο την επόμενη φορά θα τα πας καλύτερα. Και να είσαι σίγουρος πως θα χρειαστεί να έρθεις πολλές φορές αντιμέτωπος με πολλές εξετάσεις και ίσως πιο σημαντικές.

Αν λοιπόν συναντήσεις το τζίνι ξανασκέψου αν θα του ζητήσεις να πας κατευθείαν στην επόμενη μέρα. Ίσως θα ήταν καλύτερα να του ζητήσεις να σου δώσει όρεξη να κάνεις συνέχεια όνειρα, δύναμη για να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες και τον τρόπο να γίνεσαι καλύτερος…

 

Δήμητρα Ν. Παπανικολάου
Χημικός – Μηχανικός

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.