Δυστυχώς, δεν μας εκπλήσσει (πια) η φωτογράφιση του Δημάρχου με το χουντικό σύμβολο.

Προηγήθηκαν και άλλα ευτράπελα, χιουμοριστικά, (τα χαμόγελα με τον Σώρρα και η … ορκωμοσία των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης είναι σχεδόν πρόσφατα), και τραγικά ενσταντανέ του εν λόγω κυρίου, που βρέθηκε, εν μια νυκτί, στο τιμόνι του Δήμου μας.

Κοινό μυστικό είναι άλλωστε η συγγενική, αδελφική, ομοαίματη σχέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φασιστικά μορφώματα (ΕΠΕΝ, Χρυσή Αυγή, ΛΑΟΣ, κ.ά.).

Σε ρόλο Μπασιάκου, ή Βορίδη αν θέλετε, ο κος Κοσματόπουλος απολογούμενος, επικαλείται οικογενειακές σχέσεις με τον εκλιπόντα χουντοαξιωματούχο. Και να το δεχθούμε, εδώ όμως θα πρέπει να του επισημάνουμε ότι κατέχει ένα θεσμικό ρόλο, είναι ένας δημοκρατικά εκλεγμένος εκπρόσωπος της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, εκπροσωπεί τους πολίτες του Δήμου του και αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο κριτήριο στις επιλογές του.

Ειλικρινά δεν μας αφορούν οι πολιτικές του απόψεις, δεν μας διασκεδάζουν πια οι λεκτικές και πολιτικές γκάφες του, μας αφήνουν αδιάφορους οι θεατρινίστικες και ασύντακτες εξαγγελίες του, αλλά μας ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ο διασυρμός του τόπου μας, ενός τόπου που στην ιστορία του έχουν καταγραφεί ολοκαυτώματα και σφαγές από φασιστικές ορδές κατοχής.

Δεν έχει κανένα δικαίωμα ο κος Κοσματόπουλος να αμαυρώνει αυτή την ιστορία.

Τα Σέρβια, το Βελβεντό και όλη η περιοχή, ανέκαθεν, εμφορούνταν από δημοκρατικά ιδεώδη και γι’ αυτό πλήρωσαν βαρύ τίμημα στα μαύρα χρόνια που πέρασε η πατρίδα μας.

Ο λαός μας ποτέ δε δέχθηκε τον φασισμό, τον πολέμησε, τον νίκησε και θα το ξανακάνει αν χρειασθεί.

Κε Κοσματόπουλε, σε λάθος Δήμο επιλέξατε να πολιτευθείτε, εμείς εδώ δεν φωτογραφιζόμαστε με φασιστικά σύμβολα, εμείς εδώ τα φασιστικά σύμβολα τα καίμε, τα πατάμε και τα φτύνουμε.

Υ.Γ. Δεν θα ασχοληθούμε με την παρουσία και του Αντιδημάρχου του, άραγε είχε επιλογή;