H πρόταση της εβδομάδας από το πετυχημένο μαγειρικό site «foodaholics»: Πρωτότυπη συνταγή για κορνέ με σπιτικό φύλλο και γέμιση cheesecake (Bίντεο)

Συστατικά

0/13 συστατικά

Οδηγίες

0 από 12 βήματα ολοκληρώθηκαν

  1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα να ζεσταθούν.
  2. Αναμειγνύουμε την μαγιά με μία κουταλιά ζάχαρη και το χλιαρό γάλα.
  3. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
  4. Τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
  5. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και κόβουμε λωρίδες με πλάτος 2-3 εκατοστά.
  6. Βουτυρώνουμε τους κώνους για κορνέ και τυλίγουμε τις λωρίδες.
  7. Τις αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και τις τοποθετούμε όρθιες σε ένα ταψί.
  8. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  9. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
  10. Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις το γλυκό βύσσινο και αρωματίζουμε με βανίλια.
  11. Όταν τα κορνέ κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε και τα γεμίζουμε με την κρέμα.
  12. Αν θέλουμε διακοσμούμε με σαντιγί και μαρασκίνο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "I have read and accepted the Privacy Policy * " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.