Από την Βόρεια Ευρώπη, βρέθηκε στην Καστοριά – «Ταξιδεύω με τα πόδια για να βλέπω το ταξίδι μου»

25 Ιουνίου 2018
18:59
Κανένα σχόλιο

Ένας περιηγητής περίπου διακοσίων ετών. Ταξίδι… λέξη και πράξη σαγηνευτική, μία διαδικασία μετάβασης από το «οικείο» προς την αναζήτηση της διαφορετικότητας , λαών, ανθρώπων, ζώων, τόπων και αισθήσεων. Είναι ο προσωπικός σου σχεδιασμός μια περιπέτεια προσωπική που έχει ανάγκη την φυγή την περιέργεια , μια υλιστική και πνευματική υποχρέωση για την αποταμίευση γνώσης και εικόνας .Ταξίδι είναι η μετακίνηση, είναι μια αμφίδρομη σχέση του ταξιδιώτη και του επισκεπτόμενου τόπου…δεν είναι ο προορισμός.

Αυτό έκανε και ο klaus αφήνοντας τα πάντα πίσω του ξεκίνησε ένα ταξίδι οδικός πριν μια τριετία από την βόρεια Ευρώπη διασχίζοντας την Γαλλία , Ισπανία , Πορτογαλία γυρνώντας έφτασε στα Βαλκάνια, Κροατία, Βοσνία, Σερβία, Κόσοβο, Αλβανία και τώρα Ελλάδα.Συναντηθήκαμε σε επαρχιακό δρόμο Καστοριάς – Κορεστείων και ανταλλάξαμε δέκα χαμογελαστές κουβέντες, το μόνο εφόδιο που είχε ήταν το παλιό παιδικό καροτσάκι του και ένα χοντρό σημειωματάριο. Τον ρώτησα που πάει, χαμογελώντας σήκωσε το χέρι του και μου έδειξε τον δρόμο…αυτός ήταν ο προορισμός του.

Φεύγοντας τον παρακολουθούσα με κρυφή ματιά από τον καθρέπτη του αυτοκινήτου να είναι σκυφτός σε κάτι που είδε και να σημειώνει, άλλωστε μου το είχε πει…Ταξιδεύω με τα πόδια για να βλέπω το ταξίδι μου.

Νίκος Παναγιωτόπουλος – Το είδαμε στο svouranews.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.