Σαν το φως μέσα από την χαραμάδα… (Γράφει η Δήμητρα Ν. Παπανικολάου)

25 Ιουνίου 2018
20:40
Κανένα σχόλιο

 Νόμιζα ότι θα σταθείς απέναντι μου και σε ό,τι και να σε ρωτήσω εσύ θα μου πεις την αλήθεια. Έτσι είχα μάθει, έτσι πίστευα ότι γινόταν στον πραγματικό κόσμο. Εξάλλου γιατί να μου πεις ψέματα; Τι θα άλλαζε ή τι θα κέρδιζες; Ίσως όμως ήμουν λίγο παραπάνω ονειροπόλα και είχα στήσει τα κομμάτια της ζωής και τις συμπεριφορές των ανθρώπων με έναν ιδανικό τρόπο.

Αν και στάθηκες απέναντί μου προσπάθησες να κρύψεις την αλήθεια. Κάποιες φορές την έκρυψες λέγοντας ψέματα, από μικρά και αθώα μέχρι και πιο σοβαρά. Άλλες πάλι δεν χρειάστηκε να πεις τίποτα, είναι κι αυτός ένας τρόπος, να ντύσεις την αλήθεια με την σιωπή και αυτή απλά να εξαφανιστεί. Κι ήταν και εκείνες οι στιγμές που μου την έφερνες μπροστά στα μάτια την αλήθεια, αλλά ήξερες ότι δεν θα την έβλεπα γιατί γνώριζες πολύ καλά ότι έβλεπα μόνο αυτά που ήθελες να δω. Και έτσι με λίγη ή περισσότερη προσπάθεια ή και καθόλου κατάφερνες να κρύβεις την αλήθεια.

Την κάλυπτες με λόγια, με συναισθήματα ή ακόμα και με πλούσιο φως για να τυφλώνει και να μην γίνεται διακριτή και ήσουν σίγουρος ότι έτσι θα είναι πάντα. Σε αυτό όμως έπεσες εσύ θύμα της αλήθειας, αυτή τελικά σε κορόιδεψε. Γιατί όσο κι αν προσπάθησες να την κρύψεις, αυτή βρήκε τρόπο να αποκαλυφθεί. Μπορεί να εμφανίστηκε γρήγορα και επώδυνα προκαλώντας θύελλες που μας παρέσυραν. Μπορεί να χρειάστηκε να κρυφτεί λίγο παραπάνω και να κάνει την εμφάνισή της όταν κανένας δεν θα πληγωνόταν. Θυμήσου λοιπόν την επόμενη φορά ότι τελικά η αλήθεια, όσο κι αν προσπαθήσεις να την κρύψεις, θα καταφέρει να βρει μια χαραμάδα και να τρυπώσει όπως η ηλιαχτίδα και με αυτό τον τρόπο να φωτίσει όλες τις σκοτεινές πλευρές.

 

Δήμητρα Ν. Παπανικολάου

 Χημικός – Μηχανικός

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.