O Κοζανίτης Γιάννης Μπλάντος, μιλά, μέσω skype, για τη φραστική αποδοκιμασία κατά του Πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα, χθες στο Λονδίνο (Βίντεο)

26 Ιουνίου 2018
15:36

Η αντίδρασή μου ήταν τελείως αυθόρμητη, καθόλου σχεδιασμένη, λέει στο iefimerida ο Γιάννης Μπλάντος, ο Κοζανίτης που φώναξε «προδότη» στον Πρωθυπουργό στο Λονδίνο.

Ο Γιάννης Μπλάντος βρέθηκε σχεδόν τυχαία στο πεζοδρόμιο, έξω από το ελληνικό κέντρο του Λονδίνου όπου θα μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας. Μόνιμος κάτοικος Λονδίνου εδώ και χρόνια, ο Γιάννης Μπλάντος, άκουσε στο ελληνικό ραδιόφωνο ότι θα μιλούσε στο ελληνικό κέντρο ο Πρωθυπουργός, και αποφάσισε να πάει εκεί, ώστε να υποβάλει ερωτήσεις. Δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει φασαρία. Νόμιζε ότι η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή. Οταν τον ενημέρωσαν ότι η εκδήλωση είναι κλειστή, κοντοστάθηκε έξω από το κέντρο και περίμενε. Μαζί του ήταν ακομα 3-4 άτομα όπως λέει, που ούτε τους ήξερε καν. Αμέσως εμφανίστηκαν άνδρες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και άνδρες της Ασφάλειας του Πρωθυπουργού ώστε να ελέγξουν αν είναι επικίνδυνοι.. Ούτε καδρόνια είχαμε, λέει, για να μας πούν φασίστες, ούτε καν σημαίες, για να μας ονομάσουν εθνικιστές. Ολα έγιναν αυθόρμητα. Μόλις τον είδα, φώναξα προδότης γιατί νιώθω προδομένος. Παλιά ο Γιάννης Μπλάντος ήταν στη Νέα Δημοκρατία. Τώρα δεν ασχολείται καθόλου. Δεν ψηφίζει καν. Ούτε στην Αγγλία ψηφίζει.

 Είμαι Ελληνας και νιώθω προδομένος. Η καταγωγή μου είναι από την Κοζάνη και απο τα Γρεβενά. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κοζάνη. Και νιώθω προδομένος. Και να ξέρετε ότι οι Ελληνες του εξωτερικού είναι πολλές φορές πιο Ελληνες από εσάς που ζείτε στην Ελλάδα. Εχω κι ένα γιό. Οταν θα πάει στο πανεπιστήμιο και θα λέει ότι είναι Ελληνας από την Μακεδονία, οι άλλοι θα νομίζουν ότι είναι σκοπιανός… Μόλις έγινε το επεισόδιο, ήρθαν αμέσως μέλη του Σύριζα και έκαναν κλοιό γύρω μας για να προστατεύσουν τον Πρωθυπουργό. Αδίκως, δεν υπήρχε κίνδυνος…

Πηγή: Βίντεο: Ο άνθρωπος που φώναξε «προδότης» στον πρωθυπουργό μιλάει live στο iefimerida | iefimerida.gr

54 σχόλια

  • ΝΔ ειναι το παιδι, απο τους πατριωτες που την κοπανησαν κ ζουνε εξω…

    ετσι προσπαθουν για την Ελλαδα… κ τωρα τους πιανει ο πονος…γελοιοτητα!!!

  • Πόσο παλιά ήταν στη ΝΔ, όταν ο Μπαμπινιώτης δεχόταν την ονομασία στον ΟΗΕ, όταν ο Μητσοτάκης πήγαινε για σύνθετη ονομασία, όταν ο Σαμαράς δεχόταν με επιφυλάξεις τον όρο Μακεδονία, ή όταν Ντόρα ως υπ. εξωτερικών επανέφερε τη διπλή ονομασία;

    ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ;

    • Γιατι να μη γελαει;μεσα τον τιμησαν ολοι οι επιστημονες ανεξαιρετως κομματος. Βγηκε ανυποψιαστος. Μπηκε στ αμαξι κι υστερα καταλαβε τι ακουσε

  • …ο γνωστός για τις καταβολές του κυριος Γιαννης Μπλαντος.Δεν θυμαμαι να ήταν ιδιαίτερα καλός στον ιστορία ,όπως λεει σε άλλο βίντεο ( συμμαθητές γαρ) . Μιας και νιώθει προδομένος όπως πολλοί άλλοι, ας ανατρέξει λοιπον στο 1959 Ευάγγελος Αβερωφ ,1977 Κωσταντινος Καραμανλής , 1993 Κωσταντινος Μητσοτάκης κτλ κτλ και να μάθει την αληθινή ιστορία για το μακεδονικό, και μετα συζητάμε. Φτάνει πια με τον κάθε τυχαίο και άσχετο , πολύ αξία !!! Την «Μακεδονία» την είχαν πουλημένη χροοοονια πίσω άλλοι .

    • Το 1959 δεν υπήρχε Ελληνική Δημοκρατία αλλά Βασίλειον της Ελλάδος. Προφανώς δεν τα πήγαινες καλά με την ιστορία. Το 1997 έγινε τυποποίηση τοπονυμιών στη λατινική. Το 1993 δόθηκε ονομασία προσωρινή ΠΓΔΜ με τον όρο η οριστική αναγνώριση να γϊνει από την Ελλάδα. Αυτό δηλαδή που υπέγραψε ο Κοτζιάς. Σε Σκοπιανό σχολείο πήγαινες;

      • Οταν δινεις προσωρινη ονομασια το 93 με Μακεδονια τι περιμενεις μετα;να το παρουν πισω το Μακεδονια;η να επιδεινωθει;

        • ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ “ΕΔΩΣΕ”ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ 1993. ΜΠΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ. ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΡΩΤΑΝΕ ΑΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ!

    • Και επειδή δεν ήταν καλός στην ιστορία δεν δικαιούται να έχει άποψη;

      Όσο για τους άλλους που αναφέρεις να θυμίσω ότι παρά τα χοντρά λάθη που έκαναν δεν αναγνώρισαν ποτέ μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα (και μην επικαλείσαι το 1977 γιατί εκτίθεσαι!)

      • Σε προκαλώ στην ιστορία . Άνοιξε τα στραβά σου .http://www.avgi.gr/article/10811/8956994/o-aberoph-to-1959-milouse-gia-makedonike-glossa-
        Μάθε να διαβαζεις .Επίτηδες απο την αυγή για να σου κάτσω στον λαιμο. Εχει πολλά ακόμα στα βιβλία ιστορίας και στα ΜΜΕ . http://www.voria.gr/article/to-bbc-allaxe-idi-tin-onomasia-ton-skopion-o-chartis-me-ti-v-makedonia
        Ανιστόρητε δεξιέ , πατριώτη του καναπε , ήρωα του κινητού.Αλλα πάντα τέτοιοι ήσασταν . για κάθε μπουφο εδώ μέσα το κόμμα που ψήφισα εγω δεν μπήκε στην Βουλή, Και για τον παρακατω ,ας ψάξει τι δικαιώματα είχαν τα σκοπια στο μόνιμο βέτο μας ,αν δεν βρίσκαμε μια λύση.

        • Σε προκαλώ να διαβάσεις ανιστόρητε και αγράμματος σκοπιανοτσολιά! Το 1959 δεν υπήρχε η “Ελληνική Δημοκρατία” ως νομική οντότητα. Αν δεν ήσουν τσιπροκαμμένος μπούφος ίσως να καταλάβαινες τι σημαίνει νομική οντότητα στη διεθνή διπλωματία. Ότι παρουσιάζεις είναι με τη σφραγίδα “Βασίλειον της Ελλάδος” . Ρίξε λοιπόν το λινκ στα σκουπίδια, γιατί δεν έχει καμία νομική ισχύ. Κατάλαβες ανισότητες εθνομηδενιστή ή να στα γράψω στα “γαλλικά”;

      • Γιατι η σημερινη κατασταση τρολλαρε δεν εχει καμια σχεση με την τοτε. Οποιος κι αν ηταν τωρα τα ιδια θα εκανε και τριβουν τα χερια τους ολοι που τη γλυτωσαν και τα φορτωσαν στους τωρινους. Μια ζωη μπουλυ εισαστε

  • Α ναι… είναι ο κύριος που σε πρόσφατη ανάρτησή μου στο facebook ειρωνευόταν και σχολίαζε χωρίς επιχειρήματα κι όταν του το επεσήμανα με διέγραψε και με μπλόκαρε… Χα!χα! Είναι φαίνεται από αυτούς που βγάζουν σπυράκια όταν ακούν αντίθετες απόψεις… Τέτοιος πολιτικός πολιτισμός…

    • Όλα τα επιχειρήματα για την κατάπτιση συμφωνία έχουν εκπέσει από έγκριτούς νομικούς και συνταγματολόγους σε χθεσινή συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους κανονισμούς της Βουλής. Το σημαντικότερο: Ο Υπουργός Εξωτερικών δεν είχε γραπτή εξουσιοδότηση για υπογραφή του προσυμφώνου!

    • Ειδικά η σημερινή κυβέρνηση είναι παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού στον τρόπο “περιποίησης” κάθε φωνής διαμαρτυρίας στις αυταρχικές της αποφάσεις…

  • Κάποιοι προσπαθούν να καλύψουν με το μανδύα του πολιτικού ευπρεπισμού, αποφάσεις που παίρνουν γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη γνώμη των πολιτών. Είναι οι ίδιοι που κάποτε έστηναν κρεμάλες στο Σύνταγμα, και τώρα βλέπουν παντού φασίστες και εθνίκια….

  • Πάντως να ξέρετε ο κ.Μπλάντος δεν έχει ανάγκη δημοσιότητας. Είχε βγει στο “κάτι ψήνεται ” πριν λίγα χρόνια

  • Η ιστορία έχει ως εξής:Καθαρά για λόγους στρατηγικούς και συγκυριών το Μοναστήρι σημερινά Μπίτολα θα είχε προσαρτηθεί στην Ελληνική επικράτεια και εμείς οι ίδιοι θα αποκαλούσαμε την ευρύτερη περιοχή Μακεδονία.
    Από τις αρχές Οκτωβρίου του 1912 η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο με την παραπαίουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, έχοντας ως συμμάχους τη Βουλγαρία και τη Σερβία (Α’ Βαλκανικός Πόλεμος). Θέατρο των επιχειρήσεων, η περιοχή της Μακεδονίας.

    Ο ελληνικός στρατός βάδιζε από νίκη σε νίκη στη Δυτική Μακεδονία. Όμως, από την αρχή των εχθροπραξιών σοβούσε σοβαρή διαφωνία μεταξύ του αρχιστράτηγου Κωνσταντίνου και του πρωθυπουργού Ελευθέριου Βενιζέλου. Ο διάδοχος επιθυμούσε πρώτα την κατάληψη του Μοναστηρίου προς Βορρά, ενώ ο Βενιζέλος, βλέποντας την πιθανότητα να καταληφθεί η Θεσσαλονίκη από το βουλγαρικό στρατό, πίεζε τον Κωνσταντίνο να κατευθυνθεί προς τη φυσική πρωτεύουσα της Μακεδονίας, μια περιοχή με στρατηγική σημασία, η απελευθέρωση της οποίας αποτελούσε διακαή πόθο του ελληνισμού. «Καθιστώ υμάς υπευθύνους διά πάσαν αναβολήν έστω και στιγμής» του τηλεγραφεί επιτακτικά.

    Τελικά, ο Κωνσταντίνος πείθεται με τη μεσολάβηση του πατέρα του βασιλιά Γεωργίου Α’ και στις 25 Οκτωβρίου η εμπροσθοφυλακή του ελληνικού στρατού φθάνει προ των πυλών της Θεσσαλονίκης. Είχε προηγηθεί η καθοριστική νίκη στη Μάχη των Γιαννιτσών (19 – 20 Οκτωβρίου), που είχε κάνει ευκολότερη την προέλαση του ελληνικού στρατού. Ο Χασάν Ταξίν Πασάς που υπερασπιζόταν τη Θεσσαλονίκη δεν είχε άλλη δυνατότητα, παρά να ζητήσει μια έντιμη συμφωνία για την παράδοση της πόλης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.