Αδαμίδης: Οι έξυπνοι μετρητές είναι ένα εργαλείο πρωτίστως στα χέρια του καταναλωτή

26 Ιουνίου 2018
15:46

“Οι “έξυπνοι μετρητές” κατανάλωσης ρεύματος είναι ένα εργαλείο πρωτίστως στα χέρια του καταναλωτή και δευτερευόντως της εταιρίας”, τόνισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Mακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Όπως εξήγησε ο κ. Αδαμίδης, “γίνεται τηλεμέτρηση, έτσι ώστε ο καταναλωτής να είναι σίγουρος για την κατανάλωση του ρεύματος και παράλληλα αποφεύγονται και όλες αυτές οι ρευματοκλοπές που έχουμε”.

Αναφερόμενος στο πιλοτικό πρόγραμμα τοποθέτησης των έξυπνων μετρητών, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανέφερε πως “έχει μεγάλη αξία, διότι όπου τοποθετούνται οι “έξυπνοι μετρητές” έχουμε μηδενικές περιπτώσεις ρευματοκλοπών, σε σχέση με τους αναλογικούς, που παρεμβαίνει το ανθρώπινο χέρι”.

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, έχουν ενταθεί οι έλεγχοι των συνεργείων της ΔΕΔΔΗΕ για τις ρευματοκλοπές και οι εργαζόμενοι επιδίδονται σε έναν τιτάνιο αγώνα, από τον οποίο δεν λείπουν, όπως υποστήριξε, τα ακραία περιστατικά. “Συνάδελφοί μας έχουν δεχθεί μέχρι και πυροβολισμούς, γι’ αυτό θα πρέπει να τοποθετηθούν άμεσα οι έξυπνοι μετρητές, διότι έτσι θα μπορεί να γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από απόσταση, όπως στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας” υπογράμμισε.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο για τα δεδομένα της χώρας, που ξεπερνάει 1.5 δισ. ευρώ, επισήμανε ο κ. Αδαμίδης και πρόσθεσε ότι “γι’ αυτό τον λόγο υπάρχουν και προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον διαγωνισμό και καθυστερεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας”.

energypress.gr

8 σχόλια

  • Εξήγησε μας τώρα γιατί μας έρχεται λογαριασμός να πληρώνουμε για ΑΠΕ, κοινωνικά τιμολόγια και νησιά στην Κοζάνη. Δε μας φτάνει ο λιγνίτης και η πρωτιά στην ανεργία;

  • Για ακόμα μια φορά ο Αδαμίδης λέει ό,τι να ‘ναι: μόλις μπουν οι “έξυπνοι” μετρητές θα καταργηθούν οι εργολάβοι του ΔΕΔΔΗΕ, που σήμερα κάνουν τις καταμετρήσεις κατανάλωσης ρεύματος. Φυσικά τον Αδαμίδη δεν τον νοιάζει που κάποιοι εργολαβικοί θα χάσουν τη δουλειά τους, θα τον ένοιαζε μόνο αν τον ψήφιζαν.

  • είναι ένα εργαλείο πρωτίστως στα χέρια του καταναλωτή και δευτερευόντως της εταιρίας

    Κατάλαβα και αυτόν εμείς θα τον πληρώσουμε

  • Ούτε λόγος για φθηνότερο ρεύμα στη Δ.Μακεδονία !!!! Φούμαρα και αερολογίες αρκεί να πέφτει ο παχυλός μισθός !!!!!

  • Δεν κατάλαβα. Ως τι μιλάει αυτος ο άνθρωπος?
    Υπάλληλος είναι. Γιατί διαφημίζει την πραμάτια της ΔΕΗ; Συνδικαλιστής είναι. Τι τον αφορά και από που και ως που η αναφορά στους έξυπνους μετρητές;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.