Πραγματοποιήθηκε από τους Ταξιδευτές του θεάτρου στις 27-28 Ιουνίου στην αποθήκη του ΟΣΕ η παράσταση: « Το μεθύσι και το άπιαστο του έρωτα», όπου συνομιλούσαν δραματοποιημένα τα δυο ποιήματα: « Το άσμα ασμάτων» του Σολομώντα και « Το άσμα της Ιωάννας και του Κωνσταντίνου» Τ. Σινόπουλος.
15 μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και φοιτητές του ΤΕΙ υποστήριξαν άριστα επί σκηνής τα δυο ποιήματα μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Σε ένα χώρο δυσανάλογα μικρό για τις ανάγκες μας, που έτρεχαν νερά από τη στέγη ένα πολύ βροχερό βράδυ και κυρίως χωρίς τη δυνατότητα να τοποθετηθούν τα καθίσματα αμφιθεατρικά, οπότε πολλοί θεατές αδυνατούσαν να βλέπουν το χορό, που κινούνταν κυρίως κάτω, άρα έχαναν τη μισή εικόνα και αυτό αδίκησε την παράσταση.
Κόντρα σε όλα αυτά, με τη χάρη και την ομορφιά της ηλικίας τους, τη φαντασία και την ενέργεια του σώματος, ζωγράφισαν τον έρωτα, γέμισαν το χώρο με το άρωμα και το σπαραγμό του.
Τα δύσκολα νοήματα υποχώρησαν και έγιναν κατάσταση, που φώτισε για λίγο την άβυσσο της ψυχής.
Τους ευχαριστώ για όσα κατέθεσαν σε όλη τη διαδρομή, για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Τους εύχομαι να τους συνοδεύει η ευωδιά του έρωτα και να μπορούν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν.
Ευχαριστώ τους συντελεστές:
Σκηνικά: Λιάκος Νίκος και ΔΗΠΕΘΕ
Κοστούμια: η ομάδα και ΔΗΠΕΘΕ
Σκηνογραφία ενδυματολογία: Λιάκος Νίκος
Μουσική: η ομάδα
Φωτισμός: Ζάχος Παναγιώτης
Φωτογραφίες: Τσατσιάδης Ευριπίδης
Και το δήμο για την παραχώρηση του χώρου
Τέλος ευχαριστώ θερμά όσους με στήριξαν, φίλους και συνεργάτες και όπως πάντα το κοινό της πόλης, το οποίο μας αγκαλιάζει σταθερά και έτσι μαζί εκμηδενίζουμε τις συνθήκες.
Τα ονόματα της ομάδας:
Αποστολόπουλος Χάρης ΑΤΕΙ Δ. Μακεδονίας
Βλάμη Παναγιώτα 4ο ΓΥμν
Κακάλη Αγάπη 4ο ΓΥμν
Καλεμκερίδου Αναστασία 4ο Γυμν
Καραγιάννης Δημήτρης 2ο ΓΕΛ
Κλειτσογιάννη Χριστίνα 1ο ΓΕΛ
Κότσι Αννα-Μαρία 2ο Γυμν
Κότσι Κοσμάς 1ο ΓΕΛ
Κουλίδης Δημήτρης ΑΤΕΙ Δ. Μακεδονίας
Λιάκος Νίκος 2ο ΕΠΑΛ
Μαλιόγκα Λία 2ο ΓΕΛ
Μακρυαννίδου Βάλια 4ο Γυμν
Ντίνας Χάρης 4ο Γυμν
Τσιφτσής Γρηγόρης 4ο Γυμν
Χριστοφορίδου Ιωάννα 4ο Γυμν

Η υπεύθυνη της ομάδα
Γκουτζιαμάνη Γιάννα