Ανακλήθηκε, στο παρά πέντε (στις 25/1/2017), από το Δ.Σ. του ΟΑΠΝ Κοζάνης, απόφαση του (2016), που ενέτασσε,  ομότιμα, με τους 14 Φανούς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Κόζιανη”, στο πρόγραμμα και στην οικονομική επιχορήγηση της Αποκριάς 2017. Mιλώντας στη χθεσινή εκπομπή του TOP Channel, “Επί Παντός”, η Πρόεδρος του Οργανισμού, Φ. Φτάκα, ανέφερε: “Yπήρξε μια βεβιασμένη απόφαση για την “Κόζιανη” στις 11/11 για να ενταχθεί ως Φανός ισότιμα με τους υπολοίπους, όπου όμως διαπιστώθηκε μετά από γνωμοδότηση που μας έδωσαν και οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου, ότι ήταν λάθος η απόφαση που πήραμε, γι’ αυτό και έγινε ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης.”

Τι συνέβη αναλυτικά; Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, στην τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του ΟΑΠΝ, στις 25/1/2017, η Πρόεδρος ζήτησε την ανάκληση της υπ.αρ.152/11-11-2016 απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου, που ικανοποιούσε το αίτημα του Π.Σ. «Η ΚΟΖΙΑΝΗ» για ένταξή του ως ομότιμος Φανός, και το χαρακτηρισμό της ως άκυρη, καθώς ο Πρόεδρος του αιτηθέντος συλλόγου και μέλος του ΔΣ του ΟΑΠΝ κ. Γρ. Τζουμερκιώτης έπρεπε να είχε εξαιρεθεί από τη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του συγκεκριμένου αιτήματος και έπρεπε να αποχωρήσει μετά την  ανάπτυξη του αιτήματός του. Η πρότασή της  έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τα επτά (7) παρόντα μέλη. Αυτό που επίσης αποφασίσθηκε, είναι, μετά το πέρας της φετινής Αποκριάς 2017, με πρωτοβουλία του ΟΑΠΝ και κατόπιν διαβούλευσης να καταρτισθεί Κανονισμός λειτουργίας των Φανών που θα αφορά στα κριτήρια λειτουργίας τους και στο σύνολό τους και να προωθηθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης .

Σε ό,τι αφορά στα αιτήματα των Συλλόγων (Π.Λ.Σ «Η ΚΟΖΙΑΝΗ» και Λ.Ο.Κοζάνης «Φίλοι της παράδοσης») για ομότιμη με τους 14 Φανούς ένταξή τους στο πρόγραμμα και στην οικονομική επιχορήγηση της Αποκριάς 2017 και οι οποίοι έχουν ξεκινήσει ήδη προετοιμασία για τη φετινή Αποκριά η Πρόεδρος, πρότεινε: “να παρθεί οριστική απόφαση μετά τις Αποκριές, στο πλαίσιο του Κανονισμού των Φανών που θα καταρτισθεί, ενώ για τη φετινή Αποκριάτικη περίοδο να διατηρηθεί ότι ίσχυε μέχρι και πέρυσι για το γλέντι που οργανώνουν όσον αφορά στην ημέρα, στον τόπο και στην τεχνική υποστήριξη του ΟΑΠΝ προς τους συλλόγους αυτούς και να συμπεριληφθεί αυτό το γλέντι στο επίσημο πρόγραμμα της Αποκριάς ως παράλληλη πολιτιστική εκδήλωση, αλλά χωρίς καμία επιπλέον οικονομική υποστήριξη και να συμμετέχουν επιπλέον με άρμα που θα κατασκευαστεί από τον ΟΑΠΝ όπως και τις προηγούμενες χρονιές .

Τέλος, διευκρίνισε ότι δεν μπορούν ν’ ανάψουν Φανό την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς ισότιμα με τους 14 φανούς, παρά μόνο την ημέρα που οργανώνουν το γλέντι τους.