Με έκτακτη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ ΔΕΗ 0,00%, αύριο Παρασκευή 6 Ιουλίου, και με τα μέλη να συνεδριάζουν εξ αποστάσεως, αποφασίζεται η short list των επενδυτών που θα περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού των λιγνιτικών μονάδων.

Έγκριση θα δοθεί και για τoν καθορισμό της διαδικασίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών απόκτησης των λιγνιτικών μονάδων της Μελίτης και της Μεγαλόπολης, ενώ δεν αποκλείεται την ίδια μέρα ή το αργότερο μέχρι την Τρίτη 10 του μηνός να δημοσιευτεί και η πρόσκληση ώστε να εκκινήσει κι επίσημα η τελική φάση του διαγωνισμού.

Ο τρόπος συνεδρίασης και λήψης της απόφασης, έχει να κάνει προφανώς με ανησυχίες της διοίκησης για την παρεμπόδιση του Δ.Σ. από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.

Σύμφωνα με όσα είχε κάνει γνωστά ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρίας Μανόλης Παναγιωτάκης, και τα έξι σχήματα περνούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Μετά την αυριανή ανακοίνωση, τα επόμενα βήματα του διαγωνισμού και αφού δημοσιευτεί και το κείμενο της πρόσκλησης, είναι η υπογραφή των συμφωνητικών εμπιστευτικότητας με τους υποψήφιους επενδυτές, προκειμένου οι τελευταίοι να εισέλθουν στο data room των μονάδων και των ορυχείων για τους αναγκαίους οικονομικούς και τεχνικούς ελέγχους. Οι εταιρίες θα έχουν το περιθώριο έως τις 30 Σεπτεμβρίου ή το αργότερο μέχρι τις 2 Οκτωβρίου να υποβάλλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές, ώστε στις 17 Οκτωβρίου η ΔΕΗ ΔΕΗ 0,00% να ανακοινώσει τους πλειοδότες του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι εκδήλωση ενδιαφέροντος έχουν υποβάλει:

1. BEIJING GUOHUA POWER COMPANY LIMITED (κινεζική) και DAMCO ENERGY: S.A. (όμιλος Κοπελούζου (CONSORTIUM)

2. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

3. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. ENERGETICKÝ ΑPRŮMYSLOVÝ HOLDING, Α.S. (“EPH”) – Τσεχία

5. INDOVERSE (CZECH) COAL INVESTMENTS LIMITED – Τσεχία

6. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Χρήστος Κολώνας euro2day.gr