kozan.gr: Ξεκάθαρο και σαφές “Όχι” στην ενδεχόμενη λειτουργία Σταθμού Διοδίων στον κόμβο Αλιάκμονα Βοΐου (Φωτογραφίες Βίντεο)

31 Ιανουαρίου 2017
16:22
Ξεκάθαρο και σαφές “Όχι” στην ενδεχόμενη λειτουργία Σταθμού Διοδίων στον κόμβο Αλιάκμονα Βοΐου εξέφρασαν και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας τόσο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, όσο και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης και οι Δήμαρχοι Βοΐου και Καστοριάς, αλλά και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ που παρακολουθούν τη συνεδρίαση του Σώματος.
“Αγχόνη στην καρδιά της Δυτικής Μακεδονίας” χαρακτήρισε τη λειτουργία των διοδίων ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, θεωρώντας πως είναι καιρός η Δυτικομακεδονική συνείδηση να εκφραστεί ως της πρέπει. “Να μην επιτρέψουμε να συμβεί αυτό. Σε μια περιοχή που πλήττεται τα τελευταία χρόνια. Η γουνοποιία δεν έχει τις καλύτερες μέρες, τα Τ.Ε.Ι. υποβαθμίστηκαν, είμαστε ακριτική περιοχή. Θα πρέπει το Περιφερειακό Συμβούλιο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”, σχολίασε.
Δυναμικές κινητοποιήσεις προανήγγειλε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτρης Λαμπρόπουλος: “Είναι παράλογο αυτό που προσπαθούν να κάνουν. Πληττόμαστε σαν Δήμος… Θα το φτάσουμε στα άκρα… θα μας βρουν αντιμέτωπους στα σχέδιά τους….”.
Στις παρεμβάσεις και συναντήσεις του για το θέμα από την πρώτη στιγμή στάθηκε ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, Θοδωρής Καρυπίδης: “γίνονται ενέργειες στο ΤΑΙΠΕΔ να ανατρέψουμε αυτή την απόφαση. Εμείς είχαμε γνωμοδοτήσει αρνητικά από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε προς πάσα κατεύθυνση ώστε να αρθεί η απόφαση…”.
“Η τοποθέτηση διοδίων στο κέντρο ενός Δήμου που τον κόβει στη μέση είναι τουλάχιστον εκτός οποιασδήποτε λογικής. Πιστεύουμε ότι πρέπει να ανακληθεί η απόφαση….”, η χαρακτηριστική δήλωση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργου Δακή. Ο κ. Δακής μάλιστα μίλησε και για τον Ε65 θεωρώντας πως είναι “μια ευκαιρία να μετακινηθεί πλέον δυτικά προς την πλευρά της Δ. Μακεδονίας…. Να δώσει λύση στο πρόβλημα της απομόνωσης της Δεσκάτης με ένα ελάχιστο κόστος”.
Αρνητική στο σχεδιασμό των διοδίων και η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γεωργία Ζεμπιλιάδου: “Πρέπει σε κάθε περίπτωση να υπάρξει αναλογικότητα ως προς το βάρος που σηκώνουν οι μετακινούμενοι πολίτες από τα διόδια. Το ζούμε καλύτερα εμείς που κινούμαστε πάνω στην Εγνατία και τη χρυσοπληρώνουμε…. Θα συνταχθούμε με την απόφαση της Περιφέρειας κατά της τοποθέτησης διοδίων”, σχολίασε.
Και ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης της αντιπολίτευσης Σάββας Σαπαλίδης κατέθεσε την αντίθεσή του στο σχεδιασμό των διοδίων στο Βόιο: “Είμαστε αντίθετοι. Τα διόδια τα έχει πληρώσει ο Ελληνικός λαός με τα τέλη κυκλοφορίας… Θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στην επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό μας και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να δημιουργηθούν διόδια στην περιοχή μας”.
Αρνητικός στο ενδεχόμενο τοποθέτησης διοδίων και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ Δημήτρης Μαυροματίδης: “Το ζήτημα της χωροθέτησης διοδίων δεν πρέπει να γίνεται μόνο με τους δημοσιονομικούς όρους, θα πρέπει να μπουν και οι παράμετροι που έχουν σχέση με την επίπτωση που έχουν αυτά στην ανάπτυξη της επιλεγμένης περιοχής”, ανέφερε.
Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr







Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.