kozan.gr: Κοζάνη: Πού βρίσκονται και πότε “επιστρέφουν” οι προτομές των Λασσάνη & Σακελλάριου, καθώς και το άγαλμα του Μητροπολίτη Ιωακείμ;

13 Ιουλίου 2018
07:03

Επί χρόνια κοσμούσαν την κεντρική πλατεία της Κοζάνης, όμως η ανάπλασή της επέφερε την απομάκρυνσή τους, καθώς ο σχεδιασμός δεν τα περιελάμβανε στη σύγχρονη μορφή της. Ο λόγος για τις προτομές των Λασσάνη & Σακελλάριου, καθώς και το άγαλμα του Μητροπολίτη Ιωακείμ, τα οποία, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, βρίσκονται, προς το παρόν, σε φυλασσόμενο χώρο στο αμαξοστάσιο του δήμου Κοζάνης, στο “Νιάημερο”. Ποιο το μέλλον τους; Θα “επιστρέψουν” και σε ποια σημεία της πόλης; Όπως μαθαίνουμε, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2018, το άγαλμα τού ιατροφιλόσοφου Γεωργίου Κ. Σακελλάριου, θα τοποθετηθεί στη μικρή πλατεία της 28ης Οκτωβρίου (στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά & Τριανταφυλλίδη), το άγαλμα του Μητροπολίτη Ιωακείμ – άγνωστο πότε – θα τοποθετηθεί σε κάποιο σημείο της πλατείας Ελευθερίας, ενώ η προτομή του λόγιου και πολιτικού Γεωργίου Λασσάνη, θα κοσμεί τη νέα πλατεία Λασσάνη, όπως θα προκύψει, μετά την προγραμματισμένη ανάπλασή της.

kozan.gr

6 σχόλια

  • Στο αμαξοστασιο;!!! ουτε σε αξιοπρεπη θεση προσωρινα; στο μουσειο;στη νεα βιβλιοθηκη; στην αυλη του επισκοπειου;στα αρχοντικα μας; και κυριως ο χρονος αυτος τουλαχιστον να εκμεταλευονταν για την συντηρηση τους , καθαρισμο κλπ

  • Η κεντρική πλατεία της πόλης έχει ανάγκη από ένα άγαλμα “μνημείο” υψηλής αξίας για τους αγώνες του Έθνους. Όχι όμως από αυτήν εθνικομηδενιστική επιγραφή που ισοσκελίζει εμπόρους και μάρτυρες αγωνιστές και την οποία ποδοπατούν καθημερινά μικρά παιδιά και βρομίζουν τα αδέσποτα της πόλης.
    Αλλά, ουκέτι καιρός…

  • Στην κεντρική πλατεία προτείνω να τοποθετηθεί προτομή του Τσιπρα και του κοτζια ως σύγχρονοι εφιάλτες και ως παράδειγμα για αποφυγή.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.