H πρόταση της εβδομάδας από το πετυχημένο μαγειρικό site «foodaholics»: Γλυκό ψυγείου με ανανά και γιαούρτι (Βίντεο)

Γλυκό ψυγείου με ανανά και γιαούρτι.

 

Συστατικά

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  2. Ενσωματώνουμε την άχνη, το γιαούρτι και βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Στην σκόνη ζελατίνης βάζουμε λίγο κρύο νερό, ανακατεύουμε και την αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει.
  4. Την διαλύουμε σε καυτό νερό (περίπου 100 ml).
  5. Στραγγίζουμε τις κονσέρβες από το χυμό τους, κρατάμε 300 ml για το ζελέ και στον υπόλοιπο βουτάμε τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε πιατέλα που έχουμε βάλει το στεφάνη από φόρμα 26 εκατοστών.
  6. Περιμετρικά τοποθετούμε όρθιες φέτες από ανανά.
  7. Στην κρύα κρέμα ενσωματώνουμε την χλιαρή ζελατίνη και κομμάτια από 4 φέτες ανανά.
  8. Βάζουμε και απλώνουμε την κρέμα στην φόρμα.
  9. Διακοσμούμε το πάνω μέρος με φέτες από ανανά και αφήνουμε στο ψυγείο.
  10. Βράζουμε τα 300 ml χυμό από ανανά και διαλύουμε την σκόνη ζελατίνης που έχουμε βάλει σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
  11. Αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου και τοποθετούμε με προσοχή πάνω από το γλυκό.
  12. Σερβίρουμε όταν το ζελέ σταθεροποιηθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "I have read and accepted the Privacy Policy * " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.