Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σωστικές εργασίες στο Πετρογέφυρο Ματσαγκάνη

27 Ιουλίου 2018
14:28
Κανένα σχόλιο

Την προγραμματική σύμβαση του έργου: «Σωστικές εργασίες στο Πετρογέφυρο Ματσαγκάνη στην Κρανιά Γρεβενών» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Πρόκειται για ένα μονότοξο γεφύρι, στο λάκκο Κιράσι, το οποίο  βρίσκεται κοντά στις πηγές του Βενέτικου, στο δρόμο που οδηγεί από τα Γρεβενά προς την Κρανιά. Έχει μήκος 16μ. πλάτος 2,50μ. και ύψος 5,50μ, ενώ το άνοιγμα του τόξου του φτάνει τα 9μ. Τα πλαϊνά του στηθαία και το δάπεδο έχουν τσιμεντωθεί και διατηρείται μόνο η κατάντι όψη του. Στη βόρεια όψη του διακρίνονται δύο σιδερένια τζινέτια για καλύτερη ενίσχυση της λιθοδομής του τόξου και στη μέση του τόξου, ένας σιδερένιος κρίκος απ’ όπου πιθανότατα κρεμόταν στο παρελθόν χάλκινο κουδούνι.

Με το συγκεκριμένο έργο θα γίνουν οι αναγκαίες εργασίες στο γεφύρι προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος κατάρρευσής του. Φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Γρεβενών, ενώ όλες οι εργασίες θα γίνουν με την επίβλεψη της ΕΦΑ Γρεβενών.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 48.000,00 € (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Γρεβενών.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.