Αιανή: Eορτασμός παραμονής δεκαπενταύγουστου στην ιστορική έδρα του δήμου Κοζάνης

10 Αυγούστου 2018
20:22

Eορτασμός παραμονής δεκαπενταύγουστου στην ιστορική έδρα του δήμου Κοζάνης, την Αιανή.

 

18 σχόλια

  • Η επιλογή να γίνει το παραδοσιακό γλέντι την παραμονή και όχι ανήμερα της Παναγίας νομίζω είναι ανεύθυνη.Η Πανήγυρη είναι κυρίως πνευματική και ως εκ τούτου θα έπρεπε να σεβαστούν αυτούς που νηστεύουν και την επομένη θέλουν να εκκλησιαστούν και να κοινωνήσουνε.Με την επιλογή αυτή του Εμπορικού συλλόγου πολλοί έχουμε αποκλειστεί από το γλέντι,ας το λάβουν υπόψη τους για του χρόνου, καλή Παναγιά.

    • Και δεν ειναι μονο η νηστεια των τροφων. Παραμονη της κοιμησης της Παναγιας μας δε χορευουν ουτε τραγουδουν στο τσακιρ κεφι. Ετοιμαζομαστε για την κορυφωση του Πασχα του καλοκαιριου,ετοιμαζομαστε με αυτοελεγχο ,με κατανυξη να προσεγγισουμε την επομενη το πνευματικο της γιορτης και ν αντλησουμε ευλογιες απ την Παναχραντη Μητερα ολων. Ας κανουμε μια προσπαθεια να δουμε την ουσια των εκκλησιαστικων γιορτων και να τις εκτιμησουμε

      • Όλες οι χριστιανικές γιορτές είναι αφορμή για μάσα.Χριστούγεννα θες, Πάσχα θες,Δεκαπενταύγουστο; Όπως ακριβώς των Αρχαίων όπου οι βωμοί τους δεν ήταν τίποτ΄άλλο από ψησταριές. Ας μην περισσεύει η υποκρισία λοιπόν.

          • Που σημαίνει πως το 90% που εκκλησιάζονται είναι άθεοι,αυτό μας λες!! H Eκκλησία επαναπαύτηκε σ΄αυτά, βολεύτηκε δηλαδή-το τερπνόν μετά του ωφελίμου.Την είδες ποτέ να διαμαρτύρεται στα υλιστικά αυτά έθιμα???Σκέτη υποκρισία δηλαδή!!!

  • Καλή Παναγιά, είχαμε σκοπό να έρθουμε , αλλά τώρα με τα αδέσποτα λίγο δύσκολο.Λαθος μέρα διαλέξατε να μιλήσετε για τα αδέσποτα .

  • «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια η χριστιανοσύνη καυχιέται ότι κατάργησε τις θυσίες των ζώων. Θυσίασε ωστόσο, περισσότερα ζώα από κάθε άλλη θρησκεία – όχι πια στο όνομα του Θεού, αλλά στο όνομα της κοιλιάς της»

    ~Καρλχάιντς Ντέσνερ
    (από άρθρο του στην “Zeit”, 22/8/1997)

    • Καμια εκκλησια δεν το εκανε αυτο. Οι μαιντανοι που αναπτυσσονται γυρω απο καθε υγιη οργανισμο σαν τα παρασιτα ναι. Το καλο το φρουτο το τρωει το σκουληκι παντα. Η εκκλησια παντα καυτηριαζε τις εκτροπες που αλλοιωνουν το χαρακτηρα της αλλα ποιος ακουει; και καποιοι σαν τους παραπανω ψαχνουν και τρεχουν με την καθε ευκσιρια να της κρεμασουν κουδουνια. Οσο κι αν θελουν δε μπορουν να τη λασπωσουν, κρυβουν μονο τα χαλια τους στρουθοκαμηλιζοντας.

  • Παντα διαμαρτυρεται η εκκλησια για τα φαγοποτια που δεν εχουν σχεση με τις δικες της γιορτες ομως αλλοι τις επωφελουνται. Οποιος ομως θελει σωνει και καλα να τη συκοφαντει για ν απαλυνει τις ενοχες του γραφει παντογνωστικες καφριλες. Ετσι ομως χειροτερευει δε θεραπευεται. Ευχομαι περαστικα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.