Σε εξέλιξη το 4ο Fur Summer School 2018. Εντυπωσιασμένοι οι συμμετέχοντες από την τέχνη της γούνας

27 Αυγούστου 2018
11:41
Κανένα σχόλιο

 Για 4η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται το Fur Summer School υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και της Fur Europe.  Το Θερινό Σχολείο Γούνας είναι το αποτέλεσμα μιας  πρότασης που είχε καταθέσει η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας στη Fur Europe και την IFF με στόχο την ανάδειξη της περιοχής και της παράδοσης της Δυτικής Μακεδονίας.

Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας δραστηριοποιείται στον τομέα της γούνας για περισσότερα από 1.400 χρόνια. Σε παγκόσμια κλίμακα, η περιοχή εξακολουθεί να έχει έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς εξειδικευμένων επαγγελματιών γούνας, οι οποίοι προσπαθούν να την αναζωογονούν συνεχώς. Η Καστοριά, η Σιάτιστα και τα περίχωρά της είναι μέρη με μοναδική κλασική ομορφιά, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, μουσεία, έργα τέχνης και εικονογραφία που απεικονίζει τη βιομηχανία γούνας εκείνης της εποχής.

Με θέμα “From waste to Gold” (μτφ: “Από τα σκουπίδια στο Χρυσάφι”), περισσότεροι από είκοσι σπουδαστές-σχεδιαστές μόδας από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Αγγλία, Αμερική, Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα, Εσθονία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Γαλλία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ισπανία, Δανία, Ολλανδία) έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν στην τέχνη της γούνας, αλλά και την ιστορία της.

Εκπρόσωποι της Ε.Ο.Γ. και της Fur Europe υποδέχθηκαν στη Σιάτιστα την Πέμπτη 23 Αυγούστου τους σπουδαστές του Θερινού Σχολείου. Την αμέσως επόμενη ημέρα ξεκίνησαν τα μαθήματα όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μικρές και μεγάλες γουνοποιητικές επιχειρήσεις και φάρμες γουνοφόρων ζώων, προκειμένου να παρακολουθήσουν όλα τα στάδια επεξεργασίας της γούνας. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις σε διάφορα ιστορικά σημεία της Καστοριάς και της Σιάτιστας.

Το Σάββατο 26 Αυγούστου, οι “πρεσβευτές” της τέχνης και της μόδας της ελληνικής γούνας σε όλο τον κόσμο μετέβησαν στην Καστοριά, όπου και ξεκίνησαν τα μαθήματα από τους καθηγητές Βασίλη Καρδάση και Ηλία Ρέββα στο κτίριο της ΕΔΗΚΑ. Να σημειωθεί πως  παράλληλα συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εγκαταστάσεις οι οποίες σχετίζονται με τη γούνα.

Το βασικό πρόγραμμα στο Summer School είναι η προσομοίωση μιας γουνοποιητικής επιχείρησης. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε μικρές ομάδας, δημιουργούν εταιρίες γούνας, στις οποίες πρέπει να εργαστούν συλλογικά ώστε να βρουν επιχειρηματικές λύσεις όσον αφορά στην οργάνωση, στο σχεδιασμό, στην κατασκευή και στις πωλήσεις. Το Θερινό Σχολείο Γούνας αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους νέους που θέλουν συνδυάζουν τη διαδικασία σκέψης, την οργάνωση, τη δημιουργικότητα, την έμπνευση και τη διασκέδαση.

Το 4ο Summer School θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μια βαθιά κατανόηση της γούνας μέσα από διάφορες οπτικές γωνίες: βιοτεχνία, σχεδιασμό, επιχειρηματικότητα, ηθική, μάρκετινγκ και  επικοινωνία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.