Πτολεμαΐδα: Αρχές Οκτωβρίου το ΙΙΕΚ της ΔΕΗ – Αντιδράσεις από ΕΛΜΕ Εορδαίας 

4 Σεπτεμβρίου 2018
23:59

Στις αρχές Οκτωβρίου θα λειτουργήσει το Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης – Ενεργειακό Ινστιτούτο Νομού Κοζάνης της ΔΕΗ στις εγκαταστάσεις, εντός του ΑΗΣ Καρδιάς, με τις ειδικότητες Τεχνικός Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων και Τεχνικός αυτοματισμών, ενώ, η διάρκεια των σπουδών εκτείνεται στα πέντε συνολικά εξάμηνα. Οι σπουδαστές θα μετακινούνται δωρεάν προς και από το ΙΙΕΚ με λεωφορεία που θα δρομολογηθούν σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη, ενώ, κατά το διάστημα της φοίτησης τους, θα πραγματοποιούν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Ορυχεία και ΑΗΣ του Ενεργειακού Κέντρου Δ. Μακεδονίας, καθώς και στην υπό κατασκευή Μονάδα Πτολεμαίδα5, με τη δυνατότητα της πρακτικής άσκησης στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητες της Επιχείρησης. Σκοπός, όπως ελέχθη στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου από στελέχη της Εκπαίδευσης της ΔΕΗ, η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους καταρτιζόμενους προσφέροντας τους νέες εναλλακτικές διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Εν τω μεταξύ η ΕΛ ΜΕ Εορδαίας, με ανακοίνωση , διατυπώνει τον προβληματισμό της για τις ειδικότητες που επελέγησαν από το Ι ΙΕΚ της ΔΕΗ, συναφείς με εκείνες που επι 40 χρόνια διδάσκονται στην Τεχνική Εκπαίδευση, προσθέτοντας, ότι, θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα σπουδών νέες, σύγχρονες, ειδικότητες που έχει ανάγκη η Αγορά Εργασίας και δεν μπορούν να προσφέρουν οι δημόσιες δομές εκπαίδευσης, ως έμπρακτη απόδειξη του κοινωνικού προσώπου της ΔΕΗ

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

 

 

 

7 σχόλια

  • Η ΕΛΜΕ δεν έχει καταλάβει τον λόγο ύπαρξης του ΙΙΕΚ της ΔΕΗ ο οποίος δεν είναι άλλος από την πρόσληψη των παιδιών των εργαζομένων στην ΔΕΗ. Οι πρώτοι σπουδαστές του ΙΙΕΚ θα είναι με προτεραιότητα παιδιά των εργαζομένων και μόλις αποφοιτήσουν (ο Θεός να την κάνει αποφοίτηση) θα βγει όλως τυχαίως προκήρυξη που θα δίνει πολύ περισσότερα μόρια σε απόφοιτους ΙΙΕΚ ΔΕΗ.
    Τι δεν καταλαβαίνετε;

    • Είμαι σπουδαστής του ΙΙΕΚ ΔΕΗ και δεν έχουν οι γονείς μου καμιά σχέση με τη δεη.. Δεν υπήρχε καμία προτεραιότητα στην επιλογή σπουδαστών.. Τα εργαστήρια, οι χώροι διδασκαλίας και το επίπεδο σπουδών δεν έχει καμία σχέση με τα ΕΠΑΛ..

  • Για να δουμε αραγε θα υπαρχει πιστοποιηση στο τελος της φοιτησης οπως σε αλλα ιεκ η θα ρχεται το πτυχιο απευθειας στο σπιτι;

  • ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ…Με αφορμή την ανακοίνωση της ΔΕΗ για τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο νεοσύστατο Ιδιωτικό ΙΕΚ στον χώρο των Ορυχείων του Λ.Κ.Δ.Μ εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για την επιλογή ειδικοτήτων που ήδη λειτουργούν στις δομές του Υπουργείου Παιδείας (Τεχνική εκπαίδευση) εδώ και 40 χρόνια έχοντας εκπαιδεύσει πλήθος μαθητών, που μετέπειτα απασχολήθηκαν ως υπάλληλοι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Θεωρούμε ότι η δημιουργία νέων σύγχρονων ειδικοτήτων που έχει ανάγκη η αγορά εργασίας, αφενός για την αντιμετώπιση της ανεργίας και αφετέρου για την προσφορά τεχνογνωσίας που δεν μπορούν να προσφέρουν οι δημόσιες δομές εκπαίδευσης, θα αποτελούσε έμπρακτη απόδειξη του κοινωνικού προσώπου της ΔΕΗ.

  • Η ΕΛΜΕ επιτέλους να κατανοήσει οτι εδω και δεκαετίες εχει σπαταλήσει δισεκατομμυρια ευρώ ελλήνων φορολογουμένων παρέχοντας εκπαίδευση επιπέδου Ζιμπάμπουε. Τα ΕΠΑΛ πρέπει να καταργηθούν και οι εργαζόμενοι σε αυτά να πάνε να δουλέψουν στη ΔΕΗ 12ωρα να μάθουν πως βγαίνει το μεροκάματο. Η μόνη ειδικότητα που μπορούν να προσφέρουν τα ΕΠΑΛ ειναι η ειδικότητα του γιδοβοσκού, παραγωγού τυριών και μανουριων.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.