Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού απαντά στο θέμα που προέκυψε με τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών – Πού “ρίχνει” τις ευθύνες;

26 Σεπτεμβρίου 2018
14:41

Είχαμε επισημάνει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι ορισμένοι αγνοούν τον τρόπο λειτουργίας ενός Νομικού Προσώπου όπως επίσης και την προσπάθειά τους να μην επιλύονται σοβαρά ζητήματα όπως το θέμα που προέκυψε με την λειτουργία των Παιδικών Σταθμών.

Η συζήτηση στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του ΝΠΔΔ «Προσχολικής Αγωγής-Παιδείας-Κοινωνικής Μέριμνας» του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού επιβεβαίωσε τα παραπάνω καθώς παρότι ο Δήμαρχος Σερβίων- Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος εξασφάλισε την άμεση ενίσχυση-χρηματοδότηση του ΝΠΔΔ με το ποσό των 71χιλ. ευρώ το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε μέρος αυτού του ποσού (25χιλ.) να κατευθυνθεί προς την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου σε μία περίοδο που θα έπρεπε όλοι να επιδιώκουν την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών που προσφέρει το ΝΠΔΔ όπως είναι μεταξύ άλλων και οι Παιδικοί Σταθμοί.

Με την συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα καλύπτονταν σχεδόν το ποσό που έχει προϋπολογιστεί για την λειτουργία του ΝΠΔΔ μέχρι και τον μήνα που διανύουμε για το 2018. Ζητούμενο βέβαια για ακόμη μία φορά το χρηματικό ποσό που εξασφαλίστηκε να κατευθυνθεί εκεί που πρέπει με ορθή διαχείριση και σύνεση.

Στο ίδιο πλαίσιο της άγνοιας κινούνται και όσοι καταγγέλλουν την αδυναμία λειτουργία του Ωδείου Σερβίων χωρίς να γνωρίζουν την πραγματικότητα. Ίσως διότι κανείς δεν τους ενημέρωσε, τουλάχιστον από το ΝΠΔΔ, ότι η πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή δεν προχώρησε γιατί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ προέβλεψε ότι το χρηματικό κόστος της συγκεκριμένης θέσης θα επιβάρυνε τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του δήμου κάτι βέβαια που είναι αδύνατον να ισχύσει σύμφωνα και με τον Ν4483/17 που ορίζει ότι οι συγκεκριμένες συμβάσεις καλύπτονται από την καταβολή αντιτίμου.

Είναι προφανές λοιπόν ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για τα παιδιά και την νεολαία και ποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τα θέματα που προέκυψαν.

2 σχόλια

  • Πάντως η επιστολή του προέδρου που δημοσιεύτηκε εδώ δείχνει ότι το ΝΠΔΔ δεν πήρα 95000 ευρώ το 2016 και το 2017 που είχε προϋπολογισμό από τον δημο
    ΓΙΑΤΊ;

  • εννοείται ότι δεν τα είχε δώσει τότε τα λεφτά γι αυτό δημιουργήθηκαν αυτά τα προβλήματα προσπαθεί να βγει από πάνω ο ανύπαρκτος και ανεκδιήγητος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.