Κατά 2.5% αυξήθηκαν τα Οδικά Τροχαία Ατυχήματα σε ολόκληρη τη χώρα τον Ιούλιο του 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, σύμφωνα με τα προσφάτως δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (1.027 τον Ιούλιο του 2018, έναντι 1.002 τον Ιούλιο του 2017).

Από τα παθόντα πρόσωπα των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, κατεγράφησαν 73 νεκροί, 85 βαριά τραυματίες και 1.169 ελαφρά τραυματίες. Ο απολογισμός παρουσιάζει αύξηση κατά 2,8% σε νεκρούς, γεγονός που μαρτυρά πως το τέρας της ασφάλτου γιγαντώνεται.

 

 

Οδικά τροχαία ατυχήματα κατά περιφέρεια, Ιούλιος 2018

Όσον αφορά τη Δυτική Μακεδονία ο απολογισμός κάθε άλλο παρά θετικός είναι με τα στοιχεία να καταγράφουν 8 νεκρούς και 16 τραυματίες τον Ιούλιο του 2018, με τους αριθμούς των ανθρώπων που χάθηκαν στην άσφαλτο να διπλασιάζονται σε σχέση με την περασμένη χρονιά (4 νεκροί τον Ιούλιο του 2017).

Τα στοιχεία των ερευνών καταδεικνύουν την ανάγκη οδηγικής παιδείας στο πλαίσιο της οδικής ασφάλειας, την βελτίωση της εκπαίδευσης, την βέλτιστη εφαρμογή των νόμων, καθώς και την προστασία των ευάλωτων χρηστών των οδικών αξόνων.

*Η έρευνα οδικών τροχαίων ατυχημάτων διενεργείται σε μηνιαία βάση από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και παρακολουθεί κατά Νομό, για κάθε μήνα χωριστά τον αριθμό των οδικών τροχαίων ατυχημάτων κατά βαρύτητα (θανατηφόρα και/ή με τραυματισμούς) και τον αριθμό των παθόντων ατόμων κατά κατηγορία αυτών (οδηγοί, μεταφερόμενοι, πεζοί). Σε ετήσια βάση, γίνεται ευρύτερη ανάλυση των ατυχημάτων. Αρμόδιες για τη συμπλήρωση των Δελτίων Οδικών Τροχαίων Ατυχημάτων είναι οι Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές της Χώρας.

Πληροφορίες: Ελληνική Στατιστική Αρχή

Νατάσα Χατζηγεωργίου