Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 διεξήχθη στο Γυμνάσιο Ποντοκώμης το 10ο τουρνουά σκακιού “Νίκος Μ Σαμαράς”. Ένα τουρνουά που είχε το όνομα ενός ανθρώπου, που αγάπουσε το σκάκι και ήταν από τους πρώτους που το έφερε στην Ποντοκώμη, θέλοντας να το κάνει θεσμό. Ο ΓΣ Ποντοκώμης προσπάθησε να κάνει το όνειρο του Νίκου πραγματικότητα… ελπίζουμε να το καταφέραμε έστω και στο ελάχιστο. Έτσι, μετά από 10 συναπτά έτη έκλεισε ο κύκλος, με τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες να φεύγουν από το γυμνάσιο Ποντοκώμης με τις καλύτερες εντυπώσεις Ένα χώρο που φιλοξένησε τους αγώνες των παιδιών του και που του χρόνου δε θα υφίσταται πλέον. Ο ΓΣ Ποντοκώμης άφησε το στίγμα του στα σκακιστικά δεδομένα.Ένας μικρός περιφερειακός σύλλογος έκανε ότι ήταν δυνατόν για να νιώσουν τα παιδιά της Ποντοκώμης, πως δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα παιδιά που ζουν στις μεγάλες πόλεις. Τα έμαθε να παίζουν σκάκι, να ασχολούνται με τον αθλητισμό και επένδυσε στην εξωστρέφεια, συμμετέχοντας σε μεγάλες διοργανώσεις ανά την Ελλάδα. Το 10ο τουρνουά ίσως ήταν και το τελευταίο…ευελπιστούμε βέβαια μετά από χρόνια να βρεθούν συνεχιστές και να διοργανώσουν το 11ο τουρνουά σε νέο χώρο με διάθεση και μεράκι όπως αρμόζει στον ΓΣ Ποντοκώμης.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες η συμμετοχή των αθλητών ήταν ικανοποιητική. Οι σύλλογοι που τίμησαν το τουρνουά ήταν οι: Δούρειος Ιππος, Σκακιστάκος, Πτολεμαίος, ΑΕ Κοζάνης, ΣΟ Κατερίνης, ΣΟΠΚΔ Κατερίνης, ΛΠ Φλώρινας, ΟΣ Γιαννιτσών και ο ΓΣ Ποντοκώμης.

Καλύτερες ομάδες αναδείχθηκαν: πρώτος ο Πτολεμαίος με 19,5 βαθμούς, δεύτερος ο ΣΟ Κατερίνης με 17 βαθμούς και τρίτος ο Δούρειος Ίππος με 14,5 βαθμούς.
Από τον ΓΣ Ποντοκώμης ξεχώρισαν, στα κορίτσια η Θεοφυλακτίδου Κλεοπάτρα που ήρθε πρώτη στην κατηγορία των 8, η Μαυροπουλίδου Ευγενεία δεύτερη στην κατηγορία των 10 και ο Ιάκωβος Τσιδαρίδης δεύτερος στην κατηγορία των 16. Καλύτερη γυναίκα αναδείχθηκε η Φώτογλου Βικτωρία που κατέλαβε την τρίτη θέση, ενώ στην κατηγορία καλύτερο αποτέλεσμα Ποντοκώμης αναδείχθηκαν οι: Παυλίδης Κων/νος,Θεοφυλακτίδης Θεοφύλακτος, Χοροζίδης Ιορδάνης και τα κορίτσια Θεοφυλακτίδου Κλεοπάτρα και Μαυροπουλίδου Ευγενεία.

Ο ΓΣ Ποντοκώμης ευχαριστήσει από καρδιάς, τους χορηγούς του τουρνουά, τη ΔΕΗ ΑΗΣ Καρδιάς, τον ΟΑΠΝ του Δήμου Κοζάνης και τον Όμιλο autogroup Κατάκης.
Να ευχαριστήσουμε επίσης και όλους όσους τόσα χρόνια στήριξαν το σύλλογο ηθικά και υλικά, καθώς επίσης και όλους τους συλλόγους που συνεργαστήκαμε. Γνωρίσαμε αξιόλογους ανθρώπους και ευχόμαστε στο μέλλον να ξανανταμώσουν οι δρόμοι μας.

Ο ΓΣ Ποντοκώμης σε πείσμα των καιρών, θα συνεχίσει τις δραστηριότητες και τα τμήματα του, για όσο ακόμα υπάρχει η Ποντοκώμη…

Με εκτίμηση το ΔΣ του ΓΣ Ποντοκώμης