Είναι γεγονός ότι οι πολίτες τα τελευταία χρόνια, αισθάνονται ότι αποξενώνονται από την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι κυρίως οι νέοι αμφισβητούν τον ρεαλισμό και τη συλλογικότητα της πολιτικής και των αποτελεσμάτων της.

Έχοντας σπουδάσει, εργαστεί για αρκετά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και ως ενεργό πολιτικό στέλεχος που έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης αντιλαμβάνομαι ότι η εμπιστοσύνη για να κερδηθεί χρειάζεται ουσιαστικές λύσεις και πρακτικά αποτελέσματα.

Σκέφτομαι, λοιπόν, εκείνα που μπορούμε να κάνουμε όλοι εμείς, για να είμαστε παραγωγικοί για τον τόπο μας. Και είναι καιρός να εκπέμψουμε θετικά μηνύματα και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το κοινωνικό και οικονομικό πρόσωπο της χώρας μας.

Γιατί έχουμε ανάγκη από ένα πολιτικό λεξιλόγιο με θετικό προσανατολισμό και από ένα πλέγμα ουσιαστικών πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων.

Γιατί έχουμε ανάγκη από μία κοινωνία με ευκαιρίες για πρόοδο και ευημερία για όλους και από μία οικονομία παραγωγική που θα προσελκύσει επενδύσεις, θα στηρίζει την ανάπτυξη καινοτομικών προϊόντων και θα τονώσει την επιχειρηματικότητα, με οδηγό την καινοτομία, την έρευνα και την ανάπτυξη.

Γιατί έχουμε ανάγκη η παιδεία να συνδέεται με τη γνώση της αγοράς εργασίας για να μειωθεί η ανεργία και να ανακοπεί η πνευματική μετανάστευση.

Γιατί έχουμε ανάγκη να αναδείξουμε την τεράστια πολιτιστική μας κληρονομιά που αποτελεί πολύτιμο κεφάλαιο της ιστορίας μας, με αποδεδειγμένη προστιθέμενη αξία.

Και εύλογα αναρωτιέται κάποιος: «Τόσο εύκολα είναι αυτά;» Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και απαντώ πρώτος εγώ:

Σίγουρα δεν είναι εύκολα! Μπορούμε όμως να δείξουμε ότι εδώ, τολμάμε να χρησιμοποιήσουμε λέξεις όπως “εξωστρέφεια”, “καινοτομία” και “πρόοδος” ”αποτέλεσμα”.

Μαζί, λοιπόν, μπορούμε να κοιτάξουμε πέρα ​​από την παλιά πολιτική και να έχουμε την τόλμη να ζητήσουμε κάτι καλύτερο.

Μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε την επόμενη ημέρα και να επενδύσουμε στο αύριο.

Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας μας, να προστατεύσουμε τα τοπικά αλλά και τα εθνικά μας συμφέροντα και να συμβάλλουμε ως Έλληνες πολίτες στη χάραξη μίας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για το μέλλον της χώρας μας.

Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα!

* Αφορμή για τις σκέψεις που ακολουθούν είναι οι συζητήσεις που κάνω καθημερινά με πολλούς συμπολίτες μου για τον τόπο μας και πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο πρακτικών και προτάσεων.