Το Erasmus+ στο Δ.Σ. Περιοχής Βαθυλάκκου

9 Οκτωβρίου 2018
12:15
Κανένα σχόλιο

Από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 έως και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Περιοχής Βαθυλάκκου  η πρώτη διακρατική συνάντηση εκπαιδευτικών των ευρωπαϊκών σχολείων που θα συνεργαστούν τα σχολικά έτη 2018 – 2019 και 2019 – 2020 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + Δράση KA2 με τίτλο  «Miteinander+ füreinander= Freunde» στο οποίο συμμετέχει το Δ.Σ. Περιοχής Βαθυλάκκου ως εταίρος. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο υπάγεται στις σχολικές συνεργασίες και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμμετέχουν, εκτός από το Δ. Σ. Περιοχής Βαθυλάκκου, πέντε ακόμα σχολεία από τις παρακάτω χώρες: Γερμανία, Πολωνία, Τουρκία, Κροατία και Βουλγαρία. Υπεύθυνο για το συντονισμό του προγράμματος είναι το σχολείο της Γερμανίας.

Μετά τη θερμή υποδοχή των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών αποστολών από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δ.Σ. Περ. Βαθυλάκκου – για το καλωσόρισμα προσφέραμε στους καλεσμένους μας ελληνικό καφέ και λουκούμι ως συνώνυμο μίας ελληνικής συνήθειας – ακολούθησε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, θεατρικής παράστασης, παρουσιάσεων και καλλιτεχνικών εργαστηρίων – Art Workshops (μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν από κοινού σε εργαστήριο κατασκευής του δέντρου της φιλίας και σε δεντροφύτευση στο σχολικό μας κήπο).

Στη συνάντηση ήταν παρόντες εκ μέρους της Α/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Παπαγεωργίου Α. Μιχαήλ και η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Φίλιου Δήμητρα.

Η πρώτη αυτή συνάντηση των εταίρων είχε ως κύριο άξονα τον προγραμματισμό του χρονοδιαγράμματος, την έναρξη των εργασιών του προγράμματος καθώς και τον καθορισμό του γενικότερου πλαισίου δράσεων της διακρατικής μας ομάδας. Το πρόγραμμά μας έχει κύριο θέμα τη φιλία, ένα δώρο ακριβό και ευτύχημα σπάνιο με πανάρχαιους τίτλους ευγένειας. Άλλωστε, εκτός από την καταγωγή της λέξης (που είναι κατευθείαν παράγωγο του κύριου για την «αγάπη» ρήματος: φιλείν), και μόνο το γεγονός ότι, για να τονίσουμε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη μας προς τα πιο οικεία μας πρόσωπα, δηλώνουμε ότι τους θεωρούμε «φίλους», μαρτυρεί πόσο ψηλά η κοινή συνείδηση τοποθετεί τη φιλία. Τα παιδιά ωφελούνται πολύ από φιλικές σχέσεις και οι φιλίες τα βοηθούν να συνειδητοποιήσουν κοινωνικές έννοιες, να συνυπάρχουν αρμονικά με άλλους και να αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους. Επίσης, οι φιλίες ενισχύουν και σταθεροποιούν τους κανόνες, τις στάσεις και τις αξίες κάθε ομάδας συνομηλίκων.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Κοζάνη, οι εκπαιδευτικοί από την Ευρώπη επισκέφτηκαν τα ιστορικά μνημεία της πόλης μας όπως τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, το νέο υπερσύγχρονο κτήριο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης και γεύτηκαν τα τοπικά μας εδέσματα. Οι εκπαιδευτικοί έγιναν δεκτοί από τον Περιφερειακό Δ/ντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντόπουλο και τον Δ/ντή Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Γκαμπούρα, ο οποίος και τους ενημέρωσε για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του στην Π.Ε. Κοζάνης. Επίσης, οι αντιπροσωπεία πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.

Η επόμενη διακρατική συνάντηση προγραμματίσθηκε να γίνει τον Φεβρουάριο του 2019 στη Γερμανία με οικοδεσπότη το γερμανικό σχολείο. Περισσότερες πληροφορίες στη στην ιστοσελίδα μας dim-vathyl.koz.sch.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.